CMT 2019 reserveert complete hal voor buscampers

Buscampers op de CMT Stuttgart

CMT 2019 reserveert complete hal voor buscampers

Wat voor ons de Vakantiebeurs is, is voor de Duitsers de CMT in Stuttgart. Dit is echt dé vakantiebeurs voor de Duitsers. Deze beurs is anders opgezet dan onze Vakantiebeurs want de CMT Stuttgart is óók een kampeerbeurs.

Er is op de CMT namelijk een groot gedeelte ingeruimd voor kamperen in de breedste zin van het woord. Je kunt er terecht voor de laatste kampeermiddelen, een flinke hoeveelheid toebehoren en accessoires alsmede vele toeristische organisaties.

Noviteiten en actiemodellen

Omdat de CMT in januari wordt gehouden en dan ook het voorjaar eraan zit te komen, gebruiken veel fabrikanten de CMT als platform om hun actiemodellen voor het komende voorjaar te presenteren. Daarnaast zijn er op de CMT vaak ook een aantal noviteiten te zien te zien. De CMT biedt daardoor ook voor kampeerders een interessant aanbod, dat bestaat uit een combinatie tussen toerisme, camping en caravaning. Vooral kampeerders komen daarom graag naar de CMT, ze krijgen daar immers een totaalaanbod aan voor hen relevante informatie. Nieuw is het feit op de CMT meer ruimte is voor buscampers. Deze stonden in de vorige editie ook al in Hal 7, maar in de komende editie kunnen ze over de gehele hal beschikken.

12 tot en met 20 januari 2019

De CMT wordt als vanouds in de Messe Stuttgart gehouden en vindt in 2019 plaats van 12 tot en met 20 januari 2019. De indeling is in grote lijnen gelijk aan die van de jubileumeditie van vorig jaar, toen de beurs voor het eerst werd gehouden in alle 10 hallen van de Stuttgarter Messe. Ook nu hebben de exposanten de beschikking over totaal 120.000 m². Alles wat met kamperen te maken heeft bevindt zich in de omgeving van de oostelijke ingang. In hal 7 is het aanbod aan buscampers en toebehoren dit jaar groter dan in voorgaande jaren. Een kort overzicht van de hallen die voor het kamperen zijn ingericht:

 • Hal 1
  Hier tonen de grote fabrikanten hun noviteiten. Op de galerij staan diverse offroad kampeervoertuigen en is er ook aandacht voor de thema’s Caravaning en Mobiliteit op vakantie.
 • Hal 2
  Deze hal is gereserveerd voor Knaus Tabbert en de merken Knaus, Tabbert, T@B en Weinsberg
 • Hal 3
  In deze hal vind je stands van de merken uit het topsegment alsmede een aantal grote merken
 • Hal 5
  Deze hal is gereserveerd door Hobby en nog een aantal grote merken
 • Hal 7
  Deze hal is het trefpunt voor de liefhebbers van buscampers. Hier staan ongeveer 20 merken buscampers en fabrikanten van ombouwsets. Het aanbod in deze hal is dit jaar beduidend groter.
 • Hal 9
  In deze hal zijn de stands van de leveranciers van toebehoren en accessoires te vinden. Ook is hier de stand van Karinthië, dat dit jaar de partnerregio van de CMT is.
Like dit artikel
Tweet dit artikel