Cliff 590 4×4 Adventure Edition: stoere off-road buscamper van Sunlight

Sunlight Cliff 590 4×4 Adventure Edition off-road buscamper op basis van Ford Transit

Cliff 590 4×4 Adventure Edition: stoere off-road buscamper van Sunlight

Met de Cliff 590 4×4 Adventure Edition presenteert Sunlight, dat al eens eerder iets op dit gebied liet zien, een geheel nieuwe buscamper met off-road eigenschappen.

De nieuwe Cliff 590 4×4 Adventure Edition is niet alleen maar een stoere, off-road variant van een bestaande Sunlight buscamper. Het Duitse merk introduceert met dit nieuwe model namelijk ook haar eerste camper op basis van de Ford Transit.

Ander basisvoertuig

En hiermee is Sunlight allesbehalve de enige camperfabrikant die deels van de bekende Fiat Ducato-basisvoertuigen afstapt. Sunlight claimt dat de 598 cm lange Cliff 4×4 de eerste buscamper in zijn klasse is die op basis van de Ford Transit wordt gebouwd. De Cliff 590 4×4 Adventure Edition heeft behalve vierwielaandrijving ook een krachtige 170 pk dieselmotor, zwarte 16″ aluminium velgen, fraaie kadervensters, grote luifel en speciale Adventure 4×4 accenten.

Nieuw interieur

Niet alleen het basisvoertuig is nieuw. Sunlight ontwikkelde ook een geheel nieuw interieur voor de Cliff 590 4×4 Adventure Edition. Logisch, aangezien de Ford Transit qua lengte, breedte en hoogte verschilt van de Fiat Ducato. Naast een nieuw ontworpen indeling heeft Sunlight ook een nieuw, fris kleurenconcept bedacht. Achterin heeft de Cliff 590 4×4 Adventure Edition een dwarsbed van 147 cm breed.

De keuken heeft een deels schuin weglopend front om zo een goede balans tussen werk-, berg- en doorloopruimte te bieden. Het keukenblok bevat een 2-pits kooktoestel met 12V ontsteking, een grote spoelbak en een 70-liter compressorkoelkast met dubbele deurscharnieren. Net zoals alle andere Sunlight-modellen heeft ook de Cliff 590 4×4 Adventure Edition een aparte was/toiletruimte. Zoals gebruikelijk bij buscampers van dit formaat bevindt deze zich tegenover het keukenblok. Om ruimte te sparen is deze voorzien van een vouwdeur.

Veel bergruimte

Ook heeft Sunlight de Cliff 590 4×4 Adventure Edition rijkelijk bedeeld met bergruimte. Sunlight maakt ook gebruik van handige opbergnetten voor kleine voorwerpen en accessoires. Voorin zien we de bekende zitgroep, bestaande uit een dwarsbankje, tafel en de draaibare voorstoelen. De open bovenkast boven de zithoek is voorzien van sfeerverlichting voor gezellige avonden. De riante stahoogte van 202 cm van de Cliff 590 4×4 Adventure Edition draagt bij aan een goede ruimtelijke indruk.

De nieuwe Sunlight Cliff 590 4×4 Adventure Edition-model zal binnenkort te zien zijn in de showroom van de Sunlight-dealers.