Chausson X650: veelzijdig en net even anders

Chausson X650: veelzijdigheid met een andere benadering
Chausson X650: veelzijdig en net even anders

De Chausson X650 is een opvallende nieuwkomer en laat zien wat er mogelijk is als je innovatie en functionaliteit met elkaar combineert. Deze camper, gebaseerd op het bekende Fiat Ducato basisvoertuig, brengt een frisse benadering in het compacte halfintegraal segment.

Hij biedt namelijk een afwijkende indeling, waarbij de gebruikers ondanks het compacte formaat kunnen beschikken over een uitnodigende face-to-face zitgroep, een complete was/toiletruimte en een garage annex kleedruimte.

Innovatie in compact design

De X650 valt op door zijn slanke afmetingen, met een lengte van 6,36 meter en een breedte van slechts 2,10 meter, wat hem behendig en gemakkelijk manoeuvreerbaar maakt. De hoogte van 2,75 meter zorgt voor een ruimtelijk gevoel binnenin, terwijl de compactheid de camper geschikt maakt voor zowel stedelijke als landelijke omgevingen.

Flexibiliteit met heuse Smart Dressing Room

Een van de meest innovatieve kenmerken van de X650 is het Smart Dressing Room (SDR)-systeem. Dit systeem biedt een unieke flexibiliteit door de achterste ruimte van de camper te transformeren van een opslagruimte voor fietsen naar een kleedkamer, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Deze aanpasbaarheid onderstreept Chausson’s inzet voor het creëren van multifunctionele leefruimtes in campers.

Comfort en functionaliteit in het interieur

De binnenkant van de X650 is ontworpen met het oog op comfort en functionaliteit. Het elektrisch bedienbare hefbed biedt slaapruimte voor twee personen, terwijl de omvormbare banken extra slaapplaatsen creëren. De face-to-face zitopstelling in het leefgedeelte zorgt voor een ruimtelijk en gezellig gevoel. Deze praktische indeling maakt de X650 ideaal voor zowel korte trips als langere vakanties.

Uitgekiende keuken en badkamer

De keuken van de X650 is voorzien van alle benodigde faciliteiten, zoals een kookstel, spoelbak en een grote compressorkoelkast. De slimme badkamer met draaibare wastafelwand optimaliseert de beschikbare ruimte, zodat er ook een comfortabele douchecabine beschikbaar is.

Specificaties

De X650 wordt aangedreven door een 140 pk sterke motor en biedt een evenwichtige gewichtsverdeling met een maximaal totaalgewicht van 3500 kg. De ruime watertanks dragen bij aan de mogelijkheid om zelfvoorzienend off-grid te overnachten.

Uitrusting

De X650 wordt als Exclusive Line geleverd en heeft dus een complete uitrusting, waaronder lichtmetalen wielen, een panoramaraam en skyview. Een bijzonder aspect van de X650 is het dak, gemaakt van het innovatieve PDCPD-materiaal, bekend om zijn hoge impactweerstand en temperatuurbestendigheid.

De Chausson X650 toont aan dat een compact formaat en multifunctionaliteit hand in hand kunnen gaan. Met zijn doordachte ontwerp en praktische bruikbaarheid is deze camper een aantrekkelijke optie voor camperaars die iets zoeken wat nét even anders is.