Carpol Stork buscamper: Scandinavisch design en Pools vakmanschap

Carpol Stork buscamper

Carpol Stork buscamper: Scandinavisch design en Pools vakmanschap

Scandinavische interieurdesign zien we niet alleen steeds vaker in onze huiskamers, maar ook in caravans en campers. Daar komt zo’n licht, strak én sfeervol interieur misschien zelfs nog wel beter tot zijn recht.

Dat vinden ook de mensen van het in Nederland nog vrij onbekende Poolse bedrijf Carpol. Naast het ombouwen en inrichten van bestelwagens voor allerlei doeleinden, bouwt Carpol ook steeds vaker buscampers. Dat is meestal maatwerk waarvoor heel wat vakkennis vereist is. Maar naast dat maatwerk introduceert Carpol nu ook een ‘standaardmodel’ met de naam Stork.

Scandinavisch interieurdesign

Het interieur van de Stork buscamper moet het comfort en de esthetiek van Scandinavisch design verenigen met de functionaliteiten die je in een moderne camper nodig hebt. Het resultaat is een voertuig dat zowel stijlvol als praktisch is. Voor het interieur van de Stork maakt Carpol gebruik van lichte houttinten en minimalistische meubels. Dat geeft de camper een frisse, luchtige en ruimtelijke uitstraling.

Klassieke indeling

De Stork heeft een min of meer klassieke indeling met voorin de zitgroep, die wordt samengesteld uit een dwarsbankje, tweedelige tafel en de draaibare voorstoelen. Achterin beschikt de camper over een dwarsbed.

De keuken is naar eigen zeggen volledig uitgerust terwijl de badkamer erg compact is uitgevoerd om ruimte te besparen. Niettemin is de badkamer wel compleet, met een cassettetoilet, wastafel, douche en houten vlonder.

Hoewel de Carpol Stork een verhoogd dak heeft, beschikt hij ook over een hefdak. Dat is niet alleen prettig voor de extra toevoer van frisse lucht en licht, het biedt ook twee extra slaapplaatsen.

De bouwkwaliteit ziet er hoogwaardig uit. Carpol bestaat al vijfentwintig jaar en heeft in die tijd een enorme hoeveelheid kennis en ervaring opgedaan. Dat is te merken aan de aandacht voor details die duidelijk zichtbaar is in de gebruikte materialen en de afwerking daarvan.

Exterieur geïnspireerd op de ooievaar

Het witte exterieur van de Carpol oogt net zo strak en modern als het interieur, en is voorzien van zwarte vlakken en een gele striping. Die kleuren zijn niet zomaar bedacht, maar zijn een eerbetoon aan de naamgever van de camper: de ooievaar.

Keuze in basisvoertuig

De Carpol Stork is naar keuze verkrijgbaar op basis van de Fiat Ducato, Citroën Jumper en Opel Movano. Met een lengte van 6 meter, een breedte van 2,05 meter en een hoogte van 2,52 meter, biedt de Stork voldoende ruimte zonder in te boeten aan manoeuvreerbaarheid. Zoals gebruikelijk bedraagt de maximaal toegestane massa van de camper 3500 kg, wat betekent dat je geen speciaal rijbewijs nodig hebt om hem te besturen.