Camperplekken gerealiseerd op P+R terrein Eindhoven

EINDHOVEN – Parkeren én Reizen naar het centrum van Eindhoven kan snel en voordelig via P+R terrein Meerhoven. De locatie nabij afrit 31 Veldhoven (ter hoogte van A2/Noord Brabantlaan) biedt nu ook ruimte voor camperaars.

Onlangs heeft de gemeente heeft een afwaterput (voor reiniging chemisch toilet) aangebracht en daarbij tien camperplekken ingericht. Op verzoek van en in overleg met de Camperclub Nederland (CCN) zijn de voorzieningen gerealiseerd.

Dit verzoekt is ondersteunt door de gemeente Eindhoven. Mobiliteitswethouder Joost Helms licht toe: “In Nederland en de ons omringende landen neemt het aantal camperaars sterk toe. Door de realisatie van een camperlocatie met voorzieningen is het voor binnen- en buitenlandse camperaars nóg aantrekkelijker om onze stad of een evenement te bezoeken. Camperaars kunnen op P+R Meerhoven hun camper parkeren en voordelig met de bus naar het centrum reizen. De campers hoeven zo niet meer de stad in.”

Tarieven

Camperaars betalen dezelfde tarieven als de automobilisten die hun auto op de Parkeer en Reis-voorziening parkeren en de bus naar het centrum nemen. Voor gebruik van de camperplekken is een bedrag verschuldigd van € 3,- voor de eerste dag. Daarna bedragen de kosten € 10,- per dag. Deze tarieven dragen ertoe bij dat camperaars de locatie niet voor een langere periode gebruiken.

Een busretour van P+R Meerhoven naar het stadscentrum kost € 0,50 per persoon en is te koop bij de betaalautomaat. Overdag rijdt elke 5 tot 10 minuten een bus, een rit van hooguit tien minuten. Ook is het mogelijk om op het parkeerterrein gebruik te maken van een gratis dagfiets van het bedrijf Lock’n’Go.

P+R Meerhoven ligt ter hoogte van A2/Noord Brabantlaan (afrit 31 Veldhoven) aan de Sliffertsestraat 304. Camperaars vinden de locatie met hun GPS via de coördinaten N 51.43507º – O 05.42444º, of N 51º 26’ 06,2” – O 05º 25’ 27,8”.

Like dit artikel
Tweet dit artikel