CamperExpo 2020 alsnog geannuleerd

CamperExpo 2020 geannuleerd

CamperExpo 2020 alsnog geannuleerd

De camperbeurs CamperExpo vindt traditioneel in het voorjaar plaats, en wordt dan gehouden in Expo Houten, vlakbij Utrecht. In verband met de corona-lockdown werd de beurs die afgelopen voorjaar plaats zou vinden, uitgesteld naar november.

Vorige week werd bekendgemaakt dat ook CamperExpo ook in november geen doorgang kan vinden vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Dat houdt in dat de 2020-editie van CamperExpo 2020 helemaal geen doorgang kan vinden.

De eerstvolgende CamperExpo is de editie van 2021. Deze is gepland voor de gebruikelijke periode, in maart. De beurs wordt ook dan weer georganiseerd in Expo Houten. Volgens Alexander van de Kerkhof, directeur van CamperExpo, zijn de tickets voor de 2020-editie gewoon geldig voor de 2021-editie van de beurs.

En zo wordt onze maatschappij, en vooral de evenementenbranche, nog steeds beheerst door de coronapandemie. Niet alleen CamperExpo 2020 kan dus geen doorgang vinden, ook de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020 is geannuleerd. De Caravan Salon 2020 in Düsseldorf kon alleen in een beperkte omvang en met een zeer streng hygiëneprotocol doorgaan.

Kleinschalig en laagdrempelig

CamperExpo heeft een kleinschalig en laagdrempelig karakter. Volgens de beursorganisatie is CamperExpo ook de ‘meest complete camperbeurs’.  De beurs heeft meestal zo’n honderd standhouders, duurt doorgaans drie dagen en wordt gemiddeld door ongeveer 15.000 camperliefhebbers bezocht.

De exposanten zijn over het algemeen geen grote importeurs maar dealers. Het contact tussen bezoeker en standhouder is daardoor een stuk persoonlijker. Dat wordt hogelijk gewaardeerd door de bezoekers. Doordat het contact met de exposanten op die manier intensiever is, vinden zij het makkelijker om hier wat meer door te vragen en zo informatie te krijgen die ze elders niet zo gauw vinden.

CamperExpo 2021

De dertiende editie van CamperExpo wordt nu dus in 2021 gehouden, en wel van vrijdag 19 t/m zondag 21 maart, in Expo Houten. Omdat niemand weet in hoeverre we in het voorjaar ook nog te maken hebben met maatregelen rond het coronavirus, is enig voorbehoud nog op zijn plaats.