Pilot Campererf tot nu toe succesvol

Campersite.nlDe VVV Zuid-Holland Zuid en den Hâneker hebben laatst het initiatief genaamd “Campererf” opgestartt, waarbij camperplekken op boerenerven worden gerealiseerd. Deze pilot is tot nu toe een succes gebleken, de agrarische ondernemers hebben tijdens een informatieavond enthousiast op het initiatief gereageerd.

 

Daarom zullen eind mei, rond de Fiets-en Wandelmeerdaagse in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, zo’n 12 Campererven van start gaan voor een pilot .

De gemeenten kijken momenteel of er bij de deelnemers nog bepaalde beperkingen zijn. Zo niet dan kan de pilot van start en zal de website www.campererf.nl verder worden afgemaakt en zal er bij de deelnemers een bord met het Campererf logo langs de weg komen te staan.

 

Als de camperplekken bij één van de deelnemers bezet is zal hij de camperaar middels een door de VVV verzorgde folder naar een andere deelnemer doorverwijzen.

 

De VVV Zuid-Holland Zuid wil eerst eerst ervaringen met dit concept opdoen in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden om vervolgens te bekijken of er een netwerk van Campererven in geheel Nederland kan worden uitgerold.

 

  • Update 24-05-2011: De pilot gaat op 27 mei van start!