Bürstner introduceert terreinvaardige uitvoering van de Copa buscamper

Bürstner Copa buscamper 4x4

Bürstner introduceert terreinvaardige uitvoering van de Copa buscamper

Nog dit voorjaar brengt de Duitse caravan- en camperproducent Bürstner een nieuwe uitvoering van de compacte Copa camperbus op de markt, welke is uitgerust met vierwielaandrijving.

Dankzij die vierwielaandrijving is deze uitvoering van de Copa uiteraard een stuk terreinvaardiger en beter geschikt voor rijden op onverharde wegen en losse of gladde ondergronden.

Moderne vierwielaandrijving

De nieuwe Copa 4×4 uitgerust met een moderne vierwielaandrijving. Deze is in- en uit te schakelen aan de hand van een drukknop in de cockpit maar schakelt ook automatisch in als de wielen op de vooras grip verliezen. Zodra dit gebeurt wordt de elektromagnetische koppeling ingeschakeld. Deze verdeelt op zijn beurt de aandrijfkrachten over de voor- en achteras. In welke verhouding dit gebeurt is geheel afhankelijk van de situatie – dit herkent het systeem automatisch.

Allroad-pakket

Voor de camperaars die het terrein in willen gaan biedt Bürstner ook een Allroad-pakket. Dit pakket bestaat uit speciale off-road banden, bodembescherming en een robuust radiatorrooster. Daarnaast hebben kopers keuze uit diverse andere ‘pakketten’, zoals het Active 4×4-pakket, het Ford Comfort-pakket, het Electric-pakket en het Holiday-pakket.

Over de Bürstner Copa

De Burstner Copa is een compact vormgegeven buscamper met de Ford Transit Custom als basisvoertuig. Dankzij zijn bescheiden afmetingen is de Copa een veelzijdig voertuig dat, naast als buscamper, ook geschikt is als voertuig voor dagelijks gebruik. Dit is mede te danken aan zijn beperkte hoogte, waardoor de Copa zonder problemen in de meeste parkeergarages past.

De Copa is een van de succesnummers van Bürstner. Zo bouwde en verkocht het Duitse merk binnen één jaar meer dan 1.000 exemplaren van de Copa. Dit terwijl de initiële productieaantallen vrij bescheiden waren, zodat Bürstner genoodzaakt was de productiecapaciteit flink op te schroeven.

Bürstner levert de Copa met vierwielaandrijving vooralsnog uitsluitend in de 500C-indeling. Deze populaire indeling heeft een hefdak en is ook uitgerust met een slim railsysteem waardoor de indeling gemakkelijk aan te passen is.