Bürstner breidt buscamperprogramma uit met Campeo

Bürstner Campeo buscamper

Bürstner breidt buscamperprogramma uit met Campeo

Ook de Duitse fabrikant Bürstner onderkent de gestegen belangstelling voor buscampers. Daarom introduceerde Bürstner op de CMT Stuttgart een geheel nieuwe serie buscampers.

Bürster gaat de nieuwe serie – die Campeo gaat heten – naast de bekende CityCar buscampers voeren. Daarmee verdubbelt de Duitse fabrikant bijna haar buscamperprogramma.

Naar eigen zeggen combineert de nieuwe Bürstner Campeo alle voordelen van een buscamper met de designtaal waar Bürstner om bekend staat.

Interieur

Bürstner staat er vooral bekend dat het buitengewoon veel aandacht aan het design van het interieur schenkt. Dat is ook bij de Campeo buscampers goed te zien. Bij het instappen ervaar je een riant ruimtegevoel. Dat komt niet alleen door de lichte kleuren maar ook door de uitsparing in het dak boven cabine en zitgroep. In het oog springen ook de fraaie bekleding van de zijwanden die fraai combineert met de hoogwaardige Kaluna, Pacific en Amaro bekleding. Optioneel kunnen klanten ook kiezen voor bruine lederen Tundra Reef-bekleding. De tafel heeft een draaibaar verlengstuk zodat je er ook met vier personen prima aan kunt zitten. Verder is de bank uitgerust met een Isofix-systeem zodat je kinderzitjes snel en veilig kunt plaatsen. De Campeo heeft een lichtlijst met verstelbare spots onder de dakkasten. De indirecte LED-verlichting is optioneel en onderdeel van het verlichtingspakket.

Indelingen

De Bürstner Campeo is voorlopig te koop in drie verschillende indelingen. De C 540 is de meest compacte van de drie en heeft een buitenlengte van 5,41 meter. De C 600 is 5,99 meter lang en heeft een indeling met dwarsbed die altijd zeer succesvol is geweest voor Bürstner. De grote broer, de C 640, heeft een buitenlengte van 6,36 meter en heeft achterin twee in lengterichting geplaatste enkele bedden. De serie zal het komende modeljaar worden aangevuld met verdere indelingen. Eventueel is er optioneel ook een in carrosseriekleur gelakt hefdak leverbaar.

Keuken

De keuken van de Campeo is compact maar biedt alles wat je nodig hebt. De compressorkoelkast is ergonomisch geplaatst in het ingangsgedeelte. In alle drie de indelingen is hij van binnen en buiten toegankelijk. Bij de C 600 en C 640 heeft de deur een grote openingshoek. Bij de C 540 os hij aan twee zijden scharnierend. Daar kan hij dus naar links en naar rechts worden geopend. Daarnaast biedt de keuken een 2-pits kookplaat, soft-close lades en bovenkastjes en een lijst met haken voor kookgerei.

Badkamer

De toiletruimte is slim ingedeeld en heeft een vaste wastafel met kraan en uittrekbare doucheslang, die ook van buitenaf kan worden gebruikt. In de C 600 en C 640 zorgt een verbreding in het bovenste gedeelte ter hoogte van de wastafel voor meer bewegingsvrijheid.

Active-pakket

Optioneel is er ook een Active-pakket verkrijgbaar, wat bestaat uit aluminium velgen en de aluminium lijsten rond de ramen en alsmede aangepaste graphics. In het Active-pakket krijgt de bekleding een nog moderner borduurwerk en ruitvormige quilts.

Made in Germany

De Bürstner Campeo wordt geassembleerd in Kehl, de van oudsher bekende productielocatie van het Duitse merk. Aan de buitenzijde onderscheidt de Campeo zich van de concurrentie met zijn dynamische graphics, die harmonieus passen bij elk van de elf mogelijke lakafwerkingen van het exterieur. De Bürstner Campeo is gebaseerd op de Fiat Ducato met standaard een 120 pk-dieselmotor.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel