Bij het Sawiko Trigo-Van transportsysteem blijven de achterdeuren gewoon bereikbaar

Sawiko Trigo-Van transportsysteem

Bij het Sawiko Trigo-Van transportsysteem blijven de achterdeuren gewoon bereikbaar

Nu we achterop de camper niet alleen normale fietsen maar ook e-bikes, scooters, stepjes en nog veel meer willen vervoeren, transformeert de klassieke fietsendrager steeds meer tot een universeel te gebruiken transportsysteem.

Bij buscampers is het daarbij heel belangrijk dat de achterdeuren bereikbaar blijven. Sawiko, een merk van de AL-KO Vehicle Technology Group, introduceert met de Trigo-Van een nieuw, veelzijdig én wegdraaibaar transportsysteem voor buscampers.

Het Trigo-Van transportsysteem van Sawiko is ontwikkeld voor de Fiat Ducato met een dubbele achterdeur, en dus ook voor de soortgelijke zustervoertuigen van Peugeot (Boxer) en Citroën (Jumper). Het is niet bekend of er ook een soortgelijk systeem voor bijvoorbeeld de Mercedes Sprinter komt.

Voor 2 fietsen, e-bikes en meer

Sawiko Trigo-Van transportsysteem Het platform is door Sawiko uiteraard grondig getest op sterkte en stabiliteit, en heeft een draagvermogen van 80 kg. Daardoor is het niet alleen geschikt voor het vervoeren van twee fietsen, er passen ook twee e-bikes of fatbikes op. Wie het systeem liever gebruikt om andere bagage te vervoeren: dat kan door middel van de  optionele transportbox.

Achterdeuren gewoon bereikbaar

Helaas zijn er nog steeds fietsendragers en transportsystemen die die het openen van de achterdeuren verhinderen. Daardoor maken ze het bijna onmogelijk om vanaf die kant het interieur van de camper te bereiken.

Bij de nieuwe Sawiko Trigo-Van zijn de achterdeuren van de camper normaal te gebruiken. Het transportplatform namelijk heel eenvoudig worden weggedraaid. Het Trigo-Van transportsysteem hindert de functionaliteit van de trekhaak op zich op niet. Maar het transportplatform kan dan natuurlijk wel in de weg zitten zodat de trekhaak niet altijd kan worden gebruikt.