Svartisen-gletsjer

n-rn17-04Svartisen is de op één na grootste gletsjer van Noorwegen en, met het laagste punt op slechts 20 meter boven zeeniveau, de laagst gelegen gletsjer van het Europese vasteland.

Als je de Svartisen gletsjer van dichtbij wil bekijken, kun je bij Hovden Tourist Info terecht voor alle informatie. Het vertrekpunt van het voetgangersveer (een snelle boot!) is recentelijk verplaatst. Er is wel een pagina met de prijzen.

Vanaf de overkant is de gletsjer te voet bereikbaar, een gemakkelijke wandeling van 3km.

Links:

Hovden Tourist Info

Parkeerplaats van Hovden Tourist InfoWij hebben overnacht op de parkeerplaats van Hovden Tourist Info (13834). Een pracht plekje met sanizuil, keurige toiletten en een leuk informatiebureau annex winkel. Nog net te zien, rechtsboven in de foto hieronder.

Bij dit infopunt kun je ook terecht voor alle toeristische informatie en de vaartijden van het veerbootje naar de gletsjer.
Op onderstaande foto een impressie van het uitzicht over het fjord, vanuit de camper.

Parkeerplaats van Hovden Tourist Info

Naar de gletsjer!

Het uitzicht op de gletsjer, ’s avonds vanaf onze picknickset… De volgende ochtend zijn we met het veer naar de overkant gegaan.

Gletsjer
De boot  Op de rivier
Na aankomst aan de andere kant van het fjord wacht dan een wandeling van ca. 3km.
 
De gletsjerHet is mogelijk tot bij/op de gletsjer te komen. Ook kun je, onder begeleiding, een tocht over de gletsjer maken. Meer informatie daarover op www.svartisen.com.

Op de terugweg passeer je een restaurant met uitzicht op de gletsjer, zodat koffie (of iets anders) ook tot de mogelijkheden behoort. Dan nog een korte wandeling, en je staat weer op de steiger, klaar voor de terugtocht met de boot.