Zuid-Nederland

Camperplaatsen in Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, LimburgNiets is zo veelzijdig als het zuiden van Nederland. Van het Groene Hart van de Randstad tot het Zwin in Zeeuws Vlaanderen, van Zierikzee tot de Limburgse heuvels, u vindt er talloze mogelijkheden om met uw camper de omgeving te verkennen.

De gezellige en levendige Brabantse en Zuid-Hollandse steden, de stranden en het vertier in Zeeland, de beslotenheid van de Limburgse heuvels, mogelijkheden te over in het zuiden van ons land.

Zuid-Holland

Zuid-Holland bestaat uit meer dan alleen een reeks grote steden. Hoewel steden als Rotterdam, Gouda, Delft en Leiden bijzonder aantrekkelijk zijn, is ook het plassengebied rond De Kaag en bij Reeuwijk de moeite waard. Ook de Zuid-Hollandse wateren zoals het Haringvliet vormen een mooi uitgangspunt voor een korte vakantie.

Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee, aan de N57 afslag Goedereede, vind je Hotel Restaurant Koningspleisterplaats. Zij bieden campers de mogenlijkheid om voor €. 10,- op het parkeerterrein te verblijven. Je vindt het restaurant aan de Provincialeweg 18 te Goedereede.

Links

CCN: camperplaatsen in Zuid-Holland

Zeeland

Camperplaats groede, Zuid-HollandZee, strand en ruimte voor watersport vormen een grote aantrekkingskracht op de toeristen. In het hoogseizoen staat het hier en daar nokvol met campers, vooral langs de Grevelingen en het Veerse Meer. De boete voor vrij overnachten in Zeeland is niet voor niets heel hoog… Overnacht dus alleen op de officiële plaatsen. Vooral net buiten het hoogseizoen is Zeeland aantrekkelijk om te ontdekken. Interessante steden zijn Zierikzee, Middelburg en Veere.

In Zeeland zijn enkele campervriendelijke campings, waar je voor een eenvoudige overnachting terecht kunt.

Groede

Bij camping De Ploeg in Groede (Zeeuws-Vlaanderen) kun je goed(koop) overnachten. Er is plek voor ca. 20 campers, vanaf 17.00 uur tot de volgende dag 10.00 uur voor slechts €. 5,00. Vuil water en de wc kan men er legen en schoon water innemen.

Breskens

Camperplaats Kamperland, ZeelandOok bij camping Zeebad is voor de ingang van de camping een parkeerplaats voor campers ingericht. Een overnachting kost €. 12,00 inclusief 5 personen en toeristenbelasting. Voor dat bedrag mag je van ’s middags 17.00 uur tot de volgende ochtend 10.00 uur op de overnachtingsplaats verblijven.
Het gebruik van toiletgebouw en warme douches is bij de prijs inbegrepen.

Kamperland

Camping de Roompot, zelfde regeling als in Breskens, bovendien incl. elektriciteit, (toilet)lozen en drinkwater tanken.
Van Luc Vandenberghe de tip: van 18.00 uur tot 21.30 uur betaal je voor het zwembad de halve prijs.

Links

CCN: camperplaatsen in Zeeland

Noord-Brabant

Geen provincie is gezelliger dan Noord-Brabant, zeggen de Brabanders zelf. Dat het leven op het Brabantse land mooi is moet u zelf ontdekken, de provincie biedt inderdaad legio mogelijkheden voor leuke uitstapjes.

Asten

Camperplaats Hoogerheid, Noord-BrabantEen prima camperplek vind je ook bij Carl Dortmans in Asten op boerderijcamping Wetland.
Met de camper kun je er al terecht voor € 7,00 (incl. toeristenbelasting).

Hoogerheide

Peter Broos Campers in Hoogerheide heeft een (gratis) plekje voor 4 campers, incl. stroom en water.

Links

CCN: camperplaatsen in Noord-Brabant

Limburg

Limburg, land van bossen, heuvels en het gezellige Maastricht. Deze provincie biedt meer dan genoeg mogelijkheden om je tijdens een korte vakantie prima te vermaken.

Valkenburg

Camperplaats Valkenburg, Limburg Een campervriendelijk plekje: achter de kasteelruïne, bovenop de grotten en bijna in het centrum van Valkenburg vind je camping Den Driesch. Met speciale verharde camperplekken dé ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan dit typische Zuid-Limburgse stadje!

Een relatief kleine (2 Ha) camping met fietsverhuur en service-station voor campers. En met ingang van 2009 is de hond het gehele seizoen welkom op de camping!

GPS: N 50 51.563, E 05 49.763 (de inrit van de camping).

Buiten het centrum van Valkenburg heb je ook nog camping De Bron, aan de rand van Valkenburg. Peter Hoekstra schrijft: “het is wat verder dan Den Driesch maar ook rustiger” .

GPS: N 50 52.923, E 05 50.048

In het centrum van Valkenburg zijn overigens twee parkeerplaatsen ingericht voor campers. Parkeren kost ca. € 1,00/uur.

Links

CCN: camperplaatsen in Limburg

Boerencampings in Zuid-Nederland

Loosplaatsen in Nederland

Een nieuwe pagina, ontstaan door het initiatief van de leden van het Camperforum, met loosplaatsen in Nederland.