Midden-Nederland

Camperplaatsen Gelderland, Flevoland, Utrecht, Noord-HollandHet midden van Nederland biedt voor elk wat wils. Van Noordzee tot het rivierengebied, van de Achterhoek tot het IJsselmeer.

Veel te veel om in één weekend te ontdekken, neemt er dus gerust de tijd voor, of maak er meerdere weekenden voor vrij.

Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland. Vooral de Veluwe is natuurlijk populair, maar vergeet u ook niet de Achterhoek en de Betuwe, en wat dacht u van al die mooie Hanzesteden langs de IJssel: Hattum, Zutphen en Doesburg.

Bredevoort

Camperplaats Bruggink, BorculoIn de Achterhoek zijn diverse camperplekken, onder meer in Bredevoort. Een heel aardig oud vestingstadje, tevens ‘boekenstad‘ met overal boekenwinkeltjes en antiquariaten.

Borculo

Bruggink Campers in Borculo heeft voor campers 3 overnachtingsplaatsen.
Het is gewenst vooraf even te bellen, tel. 0545-271718.

Millingen a/d Rijn

Overnachten is toegestaan op een parkeerplaats langs de Rijn in het plaatsje Millingen, vlakbij het info-centrum Gelderse Poort. Met dank aan Henk Jansen, de ‘oprichter’ van dit plekje! Een goede indruk van het gebied krijg je bij www.millingerwaard.info. Tot slot nog de (Duitse) website www.gelderse-poort.de.

Flevoland

Flevoland, de jongste provincie van Nederland, heeft behalve veel ruimte meer natuurschoon dan je zou denken. De Oostvaardersplassen vormen een gigantisch natuurgebied met miljoenen vogels.

Vanwege het geringe aantal camperplaatsen in de provincie Flevoland hebben we als (aantrekkelijk) alternatief een aantal natuurcampings van Staatsbosbeheer opgenomen. Ze zijn geopend van april t/m oktober.

Utrecht

Utrecht is niet de alleen de kleinste, maar ook de meest centraal gelegen provincie van Nederland. Naast de Utrechtse Heuvelrug is ook het Groene Hart van de Randstad en de vele meren een bezoekje waard.

Bunnik

Overnachten is toegestaan bij SVR-camping ‘de Boomgaard’ aan de parallelweg, op een parkeerplaats bij de ingang. Je mag de faciliteiten van de camping gebruiken. Kosten ca. € 7,50.

Noord-Holland

Camperplaats Den Oever, Noord-HollandNoord-Holland, ingeklemd tussen het IJsselmeer en de Noordzee, biedt de leuke combinatie van het typische weidse Hollandse polderlandschap en pittoreske stadjes. Ook de (voormalige) vissersplaatsen langs het IJsselmeer zijn niet te versmaden. Er zijn in Noord-Holland verschillende officiële camperplaatsen.

Den Oever

Er is een camperplek bij de haven van Den Oever, op de Oostkade, vlakbij de sluizen. Deze camperplaats biedt een prachtig uitzicht over de Waddenzee richting de sluizen.

– Advertorial –

Oudeschild (Texel)

Camperplaats texel, OudeschildBoerderijcamping De Vrije Vogel op Texel is een kleinschalige camping midden in de natuur, vlakbij het havenplaatsje Oudeschild. Met 10 grote kampeerplaatsen en luxe sanitaire voorzieningen. Voel, proef én beleef het Vrije Vogel gevoel op de boerderij!

Boerencampings in Midden-Nederland

Loosplaatsen in Nederland

Een nieuwe pagina, ontstaan door het initiatief van de leden van het Camperforum, met loosplaatsen in Nederland.