Nederland

Ook een mogelijkheid: een weekendje weg in eigen land met de kampeerauto. Er is een groeiend aantal campervriendelijke gemeentes, waar je een nachtje mag staan!
Vergeet niet de landelijke alternatieven!

Loosplaatsen in Nederland

Een nieuwe pagina, ontstaan door het initiatief van de leden van het Camperforum, met loosplaatsen in Nederland.

Links

Boerencampings en andere leuke campings

Er zijn ook tal van (boeren)campings waar je terecht kunt. Lees hier meer over boerencampings, met overzichten per provincie, en zoek ook eens in ons overzicht met andere leuke campings.

Landelijke alternatieven

Er zijn ook van overheidsinstanties met een aantal alternatieve overnachtingsmogelijkheden voor camperaars:

Stichting Natuurkampeerterreinen
NatuurkampeerterreinenEen alternatieve overnachtingsmogelijkheid: kampeerterreinen van de Stichting Natuurkampeerterreinen.
Ze zijn veelal geopend van april t/m oktober, sommige ook in de winter. Het zijn kleine terreinen van 1 tot maximaal 3 Ha. met ruime staanplaatsen, in de natuur.
Voor € 14,95 ontvang je een boekje met kaart waarin de 141 terreinen worden beschreven. Dit boekje met de bijbehorende Natuurkampeerkaart is verplicht! Meer info op www.natuurkampeerterreinen.nl.
Het boekje met de kaart zijn overigens ook te koop bij de ANWB en een aantal reisboekenwinkels.

Staatsbosbeheer
StaatsbosbeheerOok Staatsbosbebeheer heeft 45 kampeerterreinen. Je kunt er terecht met dezelfde Natuurkampeerkaart als bovengenoemd. Ze worden uitgebreid beschreven op de website. Let op bij de beschrijving: niet alle kampeerterreinen zijn voor campers toegankelijk!
Daarnaast biedt SBB een aantal groepskampeerterreinen die ook voor groepen campers geschikt zijn.