Nieuwsrubrieken

Heenreis via Zwitserland

< Ga terug naar Italië

Deze bijdrage is van Wietse Smit en Anja Hofmeester

Toscane is vanuit Nederland zo’n 1700 km. De kortste route is via Duitsland en bij Basel de Zwitserse grens over. In Zwitserland via Luzern, de St. Gotthardtunnel en vervolgens bij Chiasso, in de buurt van Como, de Italiaanse grens over.
Als reistijd rekenen we twee dagen, met een overnachting in Zuid-Duitsland.

De tweede dag arriveren in Noord-Toscane is geen probleem, zelfs niet als er voor de Gotthardtunnel een file staat van 2 uur!

Raadpleeg voor de route eventueel op internet een van de routeplanners van bijv. ANWB of Shell. Daarmee kun je een redelijke routebeschrijving downloaden en uitprinten met alle grote wegen, afslagen, plaatsen en een afstandentabel. Ideaal voor de co-piloot.

Bad Krozingen

Bad Krozingen Wij stonden in Zuid-Duitsland op de heenweg bij het zwembad in kuuroord Bad Krozingen en op de terugweg aan de Baggersee Schuttern bij Friesenheim. Dit zijn bekende camperplaatsen uit de ProMobil-uitgave.

Er zijn in die regio meerdere plaatsen om te overnachten mogelijk.

Fidenza

Fidenza Niet een mooie maar wel een ideale plek om te overnachten, op doorreis naar Toscane. Ten noorden van Toscane, niet ver van de snelweg A1 Milaan – Bologna. Bij Piacenza-Zuid eraf, de Via Emilia S9 richting Parma nemen.

In de stad Fidenza deze weg blijven volgen tot net voor de supermarkt Coop, hier rechts de straat inrijden. Na ca. 1 km linksaf, het staat met bordjes aangegeven.

Het is voor de ingang van gemeentewerken, men begint ‘s ochtends al vroeg met rijden… Voorzieningen aanwezig.

Bardone

Bardone Niet ver van de snelweg A15 Parma – La Spezia ligt Bardone.

Bij Fornovo di Taro van de A15 af de S62 op, richting Terenzo, een enigszins steile route. In Terenzo richting Bardone.

Bardone is maar een klein dorpje, het bordje P volgen en je komt bij de camperplek uit. Deze plek, voorzien van douche, wc, stroom en alle andere servicemogelijkheden, is een van de mooiste camperplekken.

BardoneVerder een fantastisch uitzicht. ‘s Nachts diepe rust met af en toe de koekoek op de achtergrond. Deze plek kostte ca. € 8,00.

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
Plaats advertentie