Nieuwsrubrieken

Cotswolds

< Ga terug naar Engeland

Tuinen in de CotswoldsDe Cotswolds worden ook vaak ‘the Heart of England’ genoemd. De streek is met 2038 km2 het grootste “Area of Outstanding Natural Beauty” in het Verenigd Koninkrijk. Eén van de meest schilderachtige gebieden van Engeland, geliefd bij toeristen in alle jaargetijden.

Het gebied ligt grotendeels in Gloucestershire in de stedendriehoek Birmingham, Oxford en Bristol. Het marktstadje Cirencester is met circa 19.000 inwoners de grootste plaats in de Cotswolds, maar niet de oudste.
BakkerHet oudst is het mooie stadje Stow-on-the-Wold met zijn vele winkeltjes. Met een beetje geluk kun je de camper midden op het dorpsplein parkeren. Rondom het plein liggen heel veel kleine huisjes, winkeltjes en een paar koffietentjes. We lopen een paar straatjes door en gaan ergens koffiedrinken met carrotcake.

Een heuvelrug vormt de waterscheiding tussen de Thames en de Severn. Hier wordt al sinds eeuwen in steengroeven de honinggele kalksteen gewonnen, de belangrijkste bouwstenen voor dorpen en stadjes in de Cotswolds. Ook typisch is het gebruik van leisteen voor muren en daken.

lavendelHet hoogste punt, bijna 300 meter, vind je bij het dorpje Snowshill. Kijk hier ook niet raar op van de Provencaals aandoende lavendelvelden, de Snowshill Lavender. Ook op sommige plaatsen in Engeland wordt lavendel gekweekt!

 

 

Een kleine opsomming van de leukste middeleeuwse stadjes:
Stow-on-the-Wold
The Slaughters
Bourton on the Water
Northleach
Moreton in Marsh

Een uitgebreid reisverslag: www.camperforum.nl/viewtopic.php?f=6&t=8432662
De ligging van de plaatsen.

Links

De Cotsworlds

Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel