Nieuwsrubrieken

Middellandse Zee

< Ga terug naar Frankrijk

Het is er ons vaak te druk, te warm (een té rood verbrande huid) en te veel files maar, het moet gezegd, voor een paar dagen is het er helemaal niet onaardig langs de Middellandse Zee!

Een overzicht van alle ons bekende camperplekken.

Links

Gasflessen

De fam. Zeegers uit Eindhoven vond in Grimaud aan de Côte d’Azur een adres waar je een gasfles kunt laten vullen:

Bergon S.A.
Z.A. du Grand Pont – 83310 Grimaud
Zone Activité (industrieterrein)
Tel.: 04 94 55 08 55

Je kunt de gasfles na twee dagen weer ophalen, kosten ca. €. 23,-

Monaco

MonacoGeen camperplaats, wel een tip voor een camperbezoek aan Monaco, van Lieke van der Heijden: in Fontvieille is een parkeergarage voor campers, duidelijk met borden aangegeven.

Je camper staat dan bewaakt terwijl je Monaco bekijkt. Kosten: €. 2,40 per uur voor de eerste 2 uur, daarna €. 1,30 per uur.

Let op: als je langer bent dan 6.00m pas je niet in de vakken (wij staken ook een beetje uit).

Ramatuelle (omgeving Saint Tropez)

Ramatuelle (omgeving Saint Tropez) Kom je St. Tropez binnen over de N98, de kustweg, dan sla je bij een stoplicht rechtsaf waar op de weg met grote letters “Plage” staat, de D93 naar Pampelonne. Ca. 10 km. doorrijden tot voorbij een tankstation aan de linkerhand. Linksaf slaan bij het bordje “La Bonne Terrasse”. Je komt nu vanzelf uit bij de camperplaats. De plek bevindt zich op 50 meter van het 6 km. lange strand van Pampelonne.

Kosten: ca. €. 7,00 per nacht.

Ramatuelle (omgeving Saint Tropez) Tussen 09.00 en 17.00 uur is er water, toiletten, douches en iemand bij de ingang. Na 17.00 uur gaan deze voorzieningen op slot. Er is ook een loospunt. (Camperplaats ’s winters gesloten).

Let op: in augustus 2005 waren de toilet- en douchevoorzieningen door de gemeente afgesloten om redenen van hygiëne… Tijdelijk?

Pampelonne

PampelonneGré van Kampen meldt: vlakbij Ramatuelle, aan het strand van Baie de Pampelonne, is een grote parkeerplaats met mogelijkheid tot overnachten en service voor campers. Vlak voor de camping met direct zicht op het strand. We betaalden in het voorseizoen €. 5,00 per dag en €. 5,00 per nacht. Vanuit St. Tropez richting Ramatuelle, afslag naar strand (en camping) Tamaris Plage.

Cavalière

CavalièreNiet te verwarren met de grotere plaats Cavalaire!
Volop ruimte op deze langegerekte camperplek met zijn terrassen, langs de kustweg D559. Pal tegenover het strand.

Er is water en een loospunt. De prijs is ca. €. 10,00 per dag. (In de winter gesloten).

Uitzicht bij avond, vanaf een terrasje aan het strand. Je kunt er goed eten.

CavalièreOok leuk maar kostbaar: een jetscooter huren (€ 60 voor 20 min!), leren waterskiën, zeilen of aan een parachute hangen achter een speedboot. Leuke winkeltjes op loopafstand, zowel levensmiddelen als strandattributen etc.

Saintes Maries de La Mer

Van Theo Arntz en Yvonne Lamers: camperplaats in Saintes Maries de La Mer (in de Camarque, recht onder Nîmes), inclusief water en toilet.

Ruim parkeerterrein, we hebben in de zomer ca. 90 campers geteld. In de winter (Kerst en Nieuwjaarsperiode) staan er meestal ongeveer 5-10 stuks. Douchen mogelijk in de kortbijgelegen jachthaven (seizoen) voor ca. €. 2,00. Overnachten kost €. 6,00.
Zelf komen we regelmatig op deze plaats en we hebben tot nu toe slechts 1 keer moeten betalen. Mooie omgeving (wilde paarden, flamingo’s) en een prima uitvalsbasis.

Geert en Inge:

“Plage Est, strook van een paar km langs de zee, plaats voor ca. 200 campers, van 08.00 tot 18.00 uur, €. 6,00. Om 18.00 uur wordt het water afgesloten maar je kan er wel overnachten. Standtijd is onbeperkt, wij hebben er dit jaar 10 dagen verbleven”.

In de winter gratis, geen voorzieningen.

Peter Hoekstra:

“Let op: vooraan, bij de basaltblokken, staan veel campers maar… doe slim en rijd door tot na het bruggetje (ca. 500 meter). Daar sta je direct aan zee!”

Camperplaats bij Camping La Brise, niet zo mooi gelegen als Plage Est, prijs €. 10,00.

Aigues Mortes

Van Nel en Chiel de Graaf: hier bevindt zich een mooi gelegen camperplaats. Wij hebben de plaats niet bezocht. Staat goed aangegeven vanaf de doorgaande weg.

Palavas-les-Flots

Van Nel en Chiel de Graaf: bij de jachthaven een mooie camperplaats met alle voorzieningen, incl. electra en warme douches. Bereikbaar vanaf de A9 bij Montpellier, afslag 30, de weg naar de kust nemen. Bij het binnenrijden van Palavas bij de rotonde staat de camperplaats aangegeven. Ook geschikt als overnachtingsplaats als je onderweg bent naar het zuiden of er van terugkeert.

Kosten € 10,00 per nacht incl. douches en voorzieningen. Stroom kost € 2,00 extra.

Sète

Sète Onderweg naar de Pyreneeën overnachtten we aan de N112 onder Sète. Je staat er direct aan het zandstrand, mooier kan het niet… Voor we naar bed gingen nog een heel eind gewandeld door de branding.

Of je er ook moet overnachten? Je staat pal aan de weg, het (vracht)verkeer doet ’s nachts je camper schudden. ’s Ochtends om 05.30 uur maakte Femma me wakker: ze had geen oog dichtgedaan, we gingen verder.
(Nog gauw even deze foto genomen!)

Le Cap d’Agde

Le Cap d'AgdeAd en Anne Marie Essenberg berichtten:

“Helaas bemerkten wij dat de camperplaats in Cap d’Agde “Capitainerie” is opgeheven. Op alle andere parkeerplaatsen in Cap d’Agde mag wel worden overnacht.”

Saint-Pierre-sur-Mer

Jan Neurink: Saint-Pierre-sur-Mer ligt naast Narbonne-Plage. Het is een gemeentelijke camperplaats met alle voorzieningen, op 50 meter van een camping dus ook douchen is mogelijk.

Je zit er zo’n 200 meter van de Middellandse Zee-kust af. Wij hebben er een week gestaan!

Narbonne-Plage

Narbonne-PlagePeter Hoekstra schrijft: ook een superplek vind je in Narbonne-Plage. Vanuit de richting Narbonne staat de plaats in het dorp aangegeven.

Je vindt ‘m rechts buiten het dorp, direct aan het 100 meter brede strand. Echt een superplaats en dat voor €. 5,00 (buiten het seizoen gratis). Je kunt er water vullen en er is een afvalput. ’s Morgens rond 10.00 uur komt de bakker, behalve op maandag.

Er is plaats voor ca. 60 campers. Toch vol? Zie Gruissan-Plage, 5 km. verderop.

Gruissan

Van Nel en Chiel de Graaf: in Gruissan zijn verschillende goede camperplaatsen. Wij bezochten de camperplaats bij Port Sud, bereikbaar als volgt: rijd helemaal door Gruissan heen, houd links aan en ga bij de rotonde (die volgt na de brug) linksaf. De tweede straat links verwijst naar Port Sud en de camperplaats. Het is een grote en prachtig gelegen plaats en er zijn prima voorzieningen. In november was het verblijf gratis.

Gruissan-Plage

Van Nel en Chiel de Graaf: prachtige plek dicht bij het strand met voorzieningen, bereikbaar door in Gruissan bij Port Sud niet links af te gaan maar recht door te rijden en bij de volgende rotonde Gruissan Plage aan te houden. Als u nu rechtdoor blijft rijden vindt u de camperplaats.

Leucate

LeucateVan Johnny Lycops:

“Camperplek dicht bij het strand en vlakbij de camping. Met voorzieningen.”

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie