Nieuwsrubrieken

Jura

< Ga terug naar Frankrijk

Het heeft lang geduurd voordat er camperplaatsen bekend waren in de Franse Jura, maar de eersten zijn er nu toch. Zelf komen we elke twee jaar wel een keer in de Jura, we hebben daar ons favoriete (geheime!) campingstekkie. Daardoor kwamen we ook nooit aan camperplekken toe… De gehanteerde volgorde is van noord naar zuid.

Links

Baume-les-Dames

Baume-les-DamesEen tip van Clemens van Rijthoven: In Baume-les-Dames vind je langs de rivier de Doubs een mooie, nieuwe camperplaats voor wel 20 campers (in de boekjes staat acht campers).

Prijs: € 4,00 per nacht incl. voorzieningen én stroom. Alles goed geregeld, helder en schoon. Een grote supermarkt op loopafstand, ook Lidl.

La Longeville

La LongevilleNog een tip van Clemens van Rijthoven: Longeville, een klein dorpje aan de noordrand van de Jura, n.o. van Pontarlier. Clemens schrijft: “een boer in het dorpje heeft overal bordjes geplaatst. Via hem word je teruggeleid naar deze fantastische plek! € 5,00 voor water en afvalwater, geen chem. toilet. Dat lozen en water halen moet je bij hem op de boerderij doen.

Op de plaats zelf, midden in de natuur en met een fenomenaal uitzicht, is verder helemaal niets. Plaats voor 4 campers, echt een aanrader voor wie van stilte houdt!”

Orgelet

Nel en No Kurvers schrijven:

“Wij weten een mooi plekje waar we ieder jaar wel een keer komen: het dorpje Orgelet. In het centrum bij de rotonde rechts (staat aangegeven) en dan na 100 m. aan de rechter kant. Als het warm is kun je mooi onder de bomen staan.

Rustig, service aanwezig en alles gratis. Bakker en diverse winkeltjes op loopafstand. Een supermarkt (komende van Lons le Saunier) vind je net voor het centrum.”

Maisod

MaisodEen tip van Nel en No Kurvers:

“Vanuit Orgelet richting Lac de Vouglans. Daar de brug (Pont de Pyle) over, dan de eerste afslag naar het dorpje Maisod. Volg de bordjes ‘Mercantine Plage’. Via smalle weggetjes kom je bij de Port de Plaisance op een schitterende plek aan het Lac de Vouglans waar je kunt overnachten en er is service. Alles gratis”.

Jeurre

Nog een tip van Nel en No Kurvers:

“In het dorpje Jeurre, een mooie camperplaats bij particulieren. Per nacht € 4,00 (service € 2,00). Staat goed aangegeven aan de doorgaande weg.
Er zijn in het dorpje geen winkels en geen bakkker.”

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie