Nieuwsrubrieken

68 Domaine du Bollenberg

< Ga terug naar Voorbeelden

Door: Wietse Smit en Anja Hofmeester

Plaats: Westhalten (Elzas)
Departement: 68 (Haut Rhin)
Website: www.bollenberg.com

Bij het dorpje Westhalten, ca. 15 km. ten zuiden van Colmar, vind je een prachtige plek bij Mme & M. Meyer, de eigenaren van Domaine du Bollenberg.

Domaine du BollenbergDeze camperplek bevindt zich min of meer boven op de Bollenberg, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt. Je kunt er vers drinkwater innemen en er is een afvalbak voor huisvuil. Daarnaast rust en stilte.

De Bollenberg is een beschermd natuurgebied waar je een prima wandeling kunt maken. Ook kun je dineren in de bij de cave gelegen l’Auberge Au Vieux Pressoir.  We deden dat samen met Femma en Aloys. Voor zo’n € 30 tot € 40 p.p. hadden we een werkelijk fantastisch 6-gangen diner!

Bij het Domaine du Bollenberg kun je verschillende soorten, voornamelijk witte, wijnen proeven en natuurlijk kopen in de cave van de Domaine. Hieronder wat uitgebreidere informatie. Wij vonden vooral de Muscat d’Alsace en de Gewurztraminer erg lekker. Vanuit de cave mag je bovendien de onder de oude Auberge gelegen wijnkelders bezichtigen.

De wijnen van Domaine du Bollenberg

Edelzwicker

Een traditionele, eenvoudige, fruitige, droge witte wijn. Het is een gemengde wijn van verschillende druivensoorten en alleen als vin de tradition te verkrijgen.

Sylvaner

SylvanerEen droge witte fruitige wijn, aangenaam om te drinken bij hors-d’oeuvre en vleesgerechten.
Deze wijn, die gemaakt wordt van sylvaner, een druivensoort die alleen in de Elzas verbouwd wordt, is ook slechts als vin de tradition te verkrijgen.

Riesling

Wellicht de bekendste wijn, al sinds de 15e eeuw in de Elzas gemaakt van de rieslingdruif. Het is een witte, stevige, droge wijn met een rijkere smaak dan de Duitse Riesling. En bij uitstek geschikt om bij visgerechten gedronken te worden.

De wijn is als vin de tradition, als vin en cuvées sélectionnées en als vin en cuvées prestiges (oplopend in prijs) te verkrijgen.

Pinot Gris – Tokay

Een rijke, pittige, droge, niet al te zoete witte wijn. Het is een late-oogst wijn gemaakt van de pinot gris/tokay druif en exclusief voor de Elzas. Goed te drinken bij sappig gebraden vlees en paté de foie gras.

Te verkrijgen als vin de tradition, als vin en cuvées sélectionnées en als vin en cuvées prestiges.

Muscat d’Alsace

Een lichte, droge, zeer aromatische fruitige witte wijn, waarin je de verse druif nog proeft. Absoluut geen zoete wijn en gemaakt van drie soorten muscatdruiven. Kan gedronken worden als aperitief, bij de lunch, bij asperges, bij vis etc. Te verkrijgen als vin de tradition en als vin en cuvées sélectionnées.

Deze wijn is één van onze favoriete wijnen en wij gaan nooit bij de Bollenberg weg zonder een doosje (of twee) van deze wijn mee te nemen.

Gewürztraminer

Nog zo’n exclusieve Elzas wijn, waarvan we ook regelmatig een doos meenemen. Gemaakt van de gewürztraminer, een exotische witte druif. Het levert een aromatische karakteristieke droge witte wijn op, die uitstekend te drinken is bij (Munster) kaas en pittig gekruide gerechten.

Te verkrijgen als vin de tradition, als vin en cuvées sélectionnées en als vin en cuvées prestiges.

Pinot Noir

Pinot NoirEen lichte frisse rode wijn gemaakt van de pinot noir druif die in meerdere delen van Frankrijk verbouwd wordt. Goed te drinken bij stoofschotels. Te verkrijgen als vin de tradition en als vin en cuvées sélectionnées.

Naast genoemde wijnen zijn er ook crémant d’alsace (mouserende wijn) en likeuren te koop.

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
Plaats advertentie