Nieuwsrubrieken

Auvergne

< Ga terug naar Frankrijk

De Auvergne is een gebied waar je de Nederlandse camperaars weinig over hoort. We houden ons aanbevolen voor extra tips en plekjes!

Links

St. Eloy Les Mines

St. Eloy Les MinesOnder Montlucon aan de N144 naar Clermont-Ferrand ligt het plaatsje St. Eloy Les Mines. Hier is een camperplek aan de rand van het dorp in een parkachtige omgeving. De plek is met borden aangegeven.

Er is ruimte voor ongeveer acht tot tien campers en er is een sanizuil.

Neris-les-Bains

Eveneens aan de N144 naar Clermont-Ferrand ligt Neris-les-Bains. Piet Baas meldt: er is een nieuwe camperplaats voor zes campers, van elkaar gescheiden door hegjes. Met een toiletgebouw met warm en koud stromend water en douche, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De camperplaats ligt voor de ingang van Camping Du-Lac. Bordjes naar de camping aanhouden.

St. Germain-Lembron

St. Germain-LembronHessel en Paulina:

“Wij hebben gestaan op het terrein van een klein kasteeltje in St. Germain-Lembron, ten zuiden van Clermont-Ferrand, zo’n tien kilometer onder Issoire.

In het dorp richting Ades aanhouden en dan richting Collanges, dan zie je de torens van het kasteeltje al. De eigenaar, hij woont er al ruim veertig jaar, is van Nederlandse afkomst en spreekt Nederlands.”

 

Orcet

Een andere camping met een Nederlandse eigenaar vind je bij het plaatsje Orcet. Meer informatie op de (Nederlandstalige) website: www.camping-le-clos-auroy.com

Paulhaguet

Ook bij het dorpje Paulhaguet is een camping met Nederlandse eigenaren: camping La Fridière.

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie