Nieuwsrubrieken

Weingut Oster-Fransen

< Ga terug naar Noord-Moezel, van Koblenz tot Zell

De eerste plek aan de Moezel waar we ooit met de camper hebben overnacht, was op het Weingut Oster-Franzen aan de Calmontstrasse 96 in Bremm.

Het was pas mei, maar mooi weer en achter de camper stond een picnicset met een oude, granieten tafel. We aten buiten en voelden ons op zomervakantie in Frankrijk!

Premium Stellplätz

Premium Stellplätze Deze camperplek is door het Duitse blad ProMobil verkozen tot een van de beste adressen aan de Moezel en één van de twaalf “Premium Stellplätze” (de mooiste mini-campings) in Duitsland.

Een rustige camperplaats, mooie ruime plekken met veel privacy, stroom en uitstekende toilet- en douchevoorzieningen!

Naast toilet, douche en wasruimte beschikt de camperplaats over een wasmachine en droger, die voor € 3,00 te gebruiken zijn.
Een standaardovernachting voor twee personen met gebruik van alle voorzieningen en douche kost € 11, stroom kost € 0,50 per Kwh.
Bij aankoop van wijn wordt hierop nog korting gegeven, zie de website.

Camperplaats Premium StellplätzWeingut Oster-Franzen    Weingut Oster-Franzen

 De wijn

 De wijn De familie Oster-Fransen heeft, zoals gebruikelijk aan de Moezel, een keur aan wijnen waar je uit kunt proeven. Naast een klein aantal rode wijnen, waaronder de droge Merlot, een droge Cuvée en de zoetere Rotling, natuurlijk vooral witte wijnen.

Veel soorten: Riesling, Chardonnay, Rivaner, Elbling, Kerner, Müller-Thurgau en dan nog bruisende witte wijnen als de Mosecco en de Elbling-Sekt. Droog, half-droog of ‘lieblich’: voor elk wat wils! Prijzen vanaf € 3,80.

Straußwirtschaft

In de zomer is op vrijdag, op zaterdag en op zon- en feestdagen de gezellige ‘Weinstube’ en de ‘Weingarten’ geopend. Ook voor kleine hapjes, de zogeheten Straußwirtschaft (een vorm van eenvoudige horeca bij de wijnboer).

De website

De wijnboer en zijn vrouwSpeciaal voor de kampeerautobezitters hebben de sympathieke wijnboer en zijn vrouw een website gemaakt: www.stellplaetze-mosel.de.

Hierop nog veel meer toeristische informatie, onder meer over de beklimming van de berg Calmont, de steilste wijnhelling van Europa. Of de wijnseminars, die je bij deze wijnboer kunt volgen.

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
Plaats advertentie