Midden-Duitsland

Nieuw hier is de onderafdeling “Industriecultuur in het Ruhrgebied“. Een dicht-bij-huis bestemming met erg veel mogelijkheden!

Links

Minden

MindenWaterkruising bij Minden, waar de rivier de Weser en het Mittellandkanaal elkaar kruisen. Een imposant bouwwerk! Als je in de buurt bent een aanrader.

Bückeburg

BückeburgHelikoptermuseum in Bückeburg, enig in de wereld en zeer de moeite waard. Ze hebben er tientallen helikopters, van éénpersoons types tot die grote Amerikaanse uit de Vietnam-oorlog met stapelbedden voor de gewonden.

Verder is Bückeburg, een stadje met een mooi oud centrum. In het stadscentrum zijn camperplaatsen, rustig gelegen, met een Sanizuil.  S

Deutsche Fachwerkstrasse

Deutsche FachwerkstrasseDoor Duitsland reizen? Kijk dan eens op de website over de Duitse “Fachwerkstrasse“.

Maar liefst negen routes door de mooiste streken met veel vakwerkstadjes. Van Hamburg in het noorden tot aan de Bodensee in het zuiden. Via deze site kun je ook een gratis informatiepakket aanvragen. Dat hebben we eens gedaan met onderstaand resultaat!

Informatiepakket Een keur aan fraaie routebeschrijvingen met kaartjes, het grotere boekwerkje rechts is een zeer uitgebreide beschrijving van één van de routes, met veel foto’s.

Ook is er een overzichtskaart bij waarop alle routes staan aangegeven, met als klap op de vuurpijl een boekje met ca. honderd camperlekken en servicepunten! Zo’n kampeerauto-vriendelijk stukje Duitsland is de moeite waard!