Nieuwsrubrieken

Zuidoost

< Ga terug naar Eifel

Hoewel vulkanische resten in bijna de gehele Eifel voorkomen, wordt het landschap van de zuidoosthoek er het sterkst door bepaald. Hier vind je de maaren, grote ronde vulkaankratermeren, en talloze andere interessante vulkanische verschijnselen. Speciaal voor de zuidoostelijke Eifel is er daarom de Geologie-pagina. Stap eens een VVV-kantoor binnen en vraag naar geologische informatie. Ze hebben er gratis brochures, kaartjes etc. Het geeft een boel leuke mogelijkheden voor uitstapjes, ook met kinderen!

De Vulkaaneifel loopt in het zuiden tot Trier en wordt aan de oostkant begrensd door de Moezel (die we niet tot de Eifel rekenen).

Links

Gerolstein Online

Klokken gieten

Wie eens wil zien hoe grote kerkklokken worden gegoten kan terecht in Brockscheid, bij de Eifeler Glockengiesserei. De rondleiding, elk heel uur (10/11/12 uur, 14/15/16 uur), duurt ca. 30 minuten en kost € 2,00. Met winkel en restaurantje.

In de Vulkaaneifel is het aantal officiële camperplaatsen wat minder dik gezaaid. Maar wie onopvallend overnacht kan in Duitsland natuurlijk op elke parkeerplaats terecht. We houden ons aanbevolen voor meer camperplekken!

Gerolstein

GerolsteinGerolstein heeft een officiële camperplek wat buiten het centrum, aan de weg naar Salm (foto). We hebben er nooit gestaan, wij staan altijd in het park, op een parkeerstrook naast het stadhuis en de politiepost. Sanizuil met voorzieningen (water tanken, afvalwatertank en chemisch toilet legen) aanwezig.

In de directe omgeving ligt het Adler- und Wolfspark “De Kasselburg”.
Hier vinden dagelijks demonstraties plaats met roofvogels: buizerd, rode wouw, uilen, valken en zelfs een steenarend.
Ook leeft er een troep wolven in roedelverband. De beste tijd voor een bezoek is ’s middags: tegen 15.00 uur worden de wolven gevoederd en dat kan je vanachter gaas veilig bekijken. Aansluitend is er een vliegdemonstratie met roofvogels.

Manderscheid

ManderscheidManderscheid ligt relatief hoog, de bijzonder fraaie camperplek ligt beneden in het dal tegenover een restaurant. Er staan altijd wel een paar campers.

Neumagen – Drohn

Er is ruimte voor campers bij Weinhaus Peter Kettern aan de Brückenstrasse 14. De kosten zijn ons niet bekend. Sanizuil met voorzieningen (water tanken, afvalwatertank en chemisch toilet legen) aanwezig.

Gillenfeld

GillenfeldCamperplaats Pulvermaar bij Gillenfeld. Clemens van Rijthoven schrijft:

“Prachtige vergezichten en een heerlijk rustige omgeving. Het ligt globaal tussen Trier en Cochem. Bij aankomst gewoon een plekje uitzoeken, de beheerder komt langs om af te rekenen.

Als je van de doorgaande weg afkomt is het wel een beetje schrikken: er staat een verlaten vakantiedorp in de buurt. Rij dat maar gewoon voorbij.”

GillenfeldSanizuil met voorzieningen (water tanken, afvalwatertank en chemisch toilet legen) aanwezig, ook stroom.

Kosten € 5,00 per nacht, € 1,00 voor 100 liter water en € 0,50 voor een Kw stroom.

Trier

Trier is de oudste stad van Duitsland. Haar geschiedenis voert terug tot de Romeinen en daarvan vind je het een en ander aan bezienswaardigheden terug. Beroemd zijn de Barbarathermen en de Kaiserthermen (restanten van Romeinde badhuizen), de stadspoort Porta Nigra en het Romeinse Amphitheater. In Trier zijn enkele plekken om te overnachten.

Messegelände

TrierEen grote parkeerplaats aan de rivier, naast de camping en bij de Messe (tentoonstellingshallen). Prijs € 6,00 per nacht.
Sanizuil met voorzieningen (water tanken, afvalwatertank en chemisch toilet legen) aanwezig. Er is voor een klein aantal campers stroom beschikbaar voor € 1,50.

GPS: N 49°44’18” E 06°37’24”.

McDonald’s

In de buurt van deze camperplek, achter het McDonald’s restaurant, is ook een servicepunt (eigenlijk voor touringcars).

Weingut Von Nell

Weingut Von NellWeingut Von Nell, voorbij het Romeinse Amphitheater rechts, ca. 2,5 km. buiten het centrum.
Rustig gelegen, maar niet goedkoop: € 13,00 per nacht. Overnachtingskosten worden wel verrekend met evt. wijnaankopen.

Goed vertrekpunt voor Trier per fiets.

Longuich

LonguichLaurens Mijnders schrijft:

“Een aanrader is de overnachting in Longuich (bij Schweich, n.o. van Trier) op het Weingut Longen-Schlöder. Je staat (max. 8 campers) tussen de wijnaanplant en de boomgaard vlakbij het huis van de wijnboer.

Er is geen sanizuil maar er kan wel schoon water worden ingenomen en stroom is ook beschikbaar, net als een toilet en douche. Kosten € 5,00. Niet alleen vanwege de ligging maar ook voor de wijn is deze plek zeker aan te bevelen!”

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie