Nieuwsrubrieken

Heimbach

< Ga terug naar Eifel

Het grootste stuwmeer in de Eifel is de Ruhrstausee. Een eindje stroomafwaarts, voorbij de dam, vind je het leuke plaatsje Heimbach, diep in het dal verscholen. Een aardige winkelstraat, een burcht, er wordt gekanoed op de Ruhr.

Links

Camperplaats Heimbach

Camperplaats Heimbach Heimbach heeft recentelijk een camperplaats ingericht bij het voormalig station, in het centrum van plaatsje. Er is plaats voor negentien campers.

Prijs € 6,50 per 24 uur, zie website.
Adres: An der Laag 4.
GPS : N 50°38.180 E 006°28.380

Klooster Mariawald

Klooster MariawaldAls je Heimbach verlaat langs de burcht (in de hoofdstraat afslaan) kom je op een slingerende weg naar boven.

Na enkele kilometers (en haarspeldbochten) arriveer je boven bij het trappistenklooster Mariawald uit de 15e eeuw.

Het klooster, een strenge orde van zwijgende paters, heeft onder meer een ouderwets zelfbedieningsrestaurant, beroemd om zijn erwtensoep. Wandelaars uit de wijde omgeving gebruiken dit restaurant als uitgangspunt.

Eten in het kloosterVanwege de vele wandelaars is de bijbehorende religieuze boekhandel ook goed voorzien van literatuur over de Eifel, wandelboeken en wandelkaarten.

Wij hebben er een aantal keren overnacht, op de parkeerplaats van het klooster. Je moet wel genoeg blokken hebben, de parkeerplaats loopt in twee richtingen schuin af!  Het is er ’s nachts erg rustig (hoewel verlaten: je staat er moederziel alleen). ’s Ochtends tegen 09.15 uur kun je de kerk inlopen, het achterste deel is vrij toegankelijk. Je bent de enige bezoeker om deze tijd… De paters houden dan reeds hun tweede gebed, de terz: een gezongen mis van ca. 15 minuten. Heel indrukwekkend!

Kraftwerk Heimbach

Kraftwerk Heimbach Wie van Jugendstil houdt (architectuur uit begin 1900) moet eens een bezoekje brengen aan de oude waterkracht-centrale van Heimbach uit 1904: een juweeltje!

Er zijn rondleidingen, ’s middags rond 14.00 uur.
Exacte informatie op het bord bij de ingang!

Kraftwerk HeimbachKraftwerk Heimbach

De rondleiding begint met een bezoekje aan het (kleine) museum van oude elektrische apparaten op de zolder van de centrale (tussen de twee torens). Van daaruit daal je af naar de werkruimtes.

Kraftwerk Heimbach
Hieronder nog een paar details: een van de vele lampen, hoog aan de muur en een deel van het grote controlepaneel: alles perfect in stijl!

Detail Detail

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie