De beste camperplaatsen in Duitsland

Campersite.nlWij camperaars overnachten niet zo vaak op campings, maar steeds vaker op camperplaatsen. De camperplaatsen zitten bij veel Nederlandse gemeenten nog in het verdomhoekjevanwege de vermeende concurrentie met de plaatselijke campings, en omdat veel gemeenten door die plaatselijke campinghouders is ingefluisterd dat camperaars te weinig omzet voor de plaatselijke horeca en middenstand opleveren. Gelukkig is het in de omringende landen vaak anders.

Eén van die landen waar wel voldoende aandacht aan de aanleg van goede camperplaatsen wordt geschonken is Duitsland, waar camperplaatsen ook vaak door private ondernemingen worden geëxploiteerd. Het Duitse Promobil hield onder haar lezers een verkiezing voor Duitslands beste camperplaats, en de uitslag daarvan werd tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf bekend gemaakt.

De beste camperplaats van Duitsland, die ditmaal in het teken van het olympische jaar werd gedecoreerd met een medaille en oorkonde, was ‘Reisemobilpark Minheim an der Mosel’.

De tweede plaats was voor ‘Reisemobilhafen Bad Dürrheim’, op de gezamenlijke derde plaats kwamen de camperplaatsen ‘Alpencamp am Wank’ uit Garmisch-Partenkirchen, ‘Wohnmobil-Übernachtungsplatz Büsum’ en ‘Wohnmobil-Hafen Rendsburg’. Proficiat!

© foto: Rene Tillmann / Messe Düsseldorf