Avanti EBF: gezinsvriendelijke buscamper van La Strada

La Strada Avanti EBF buscamper voor 4 personen

Avanti EBF: gezinsvriendelijke buscamper van La Strada

We zien ze de laatste jaren steeds vaker: buscampers die ook geschikt zijn om met het hele gezin op vakantie te gaan. Natuurlijk is het een beetje behelpen met de ruimte, maar het kan prima, zoals La Strada met de nieuwe Avanti EBF buscamper laat zien.

De La Strada Avanti EBF, die in modeljaar 2024 op de markt komt, is een mooi voorbeeld van een buscamper die is ontworpen om aan de behoeften van het moderne gezin te voldoen. Hij heeft een goed uitgekiende indeling, innovatieve opbergoplossingen en zit- en slaapruimte voor vier personen.

Buscampers ook steeds vaker voor gezinnen

Waar buscampers – niet te verwarren met de kleinere camperbusjes – zijn de afgelopen decennia uitgegroeid van relatief eenvoudig omgebouwde bestelwagens naar volledig uitgeruste mobiele woningen. In het begin werden buscampers vooral voor twee personen ontworpen. Sinds ‘vanlife’ heel populair is geworden gaan er ook steeds meer jongelui en jonge gezinnen op pad met de buscamper.

Daarom zien we steeds meer buscampers met meer dan twee slaapplaatsen. De Avanti EBF van het Duitse La Strada is daar een perfect voorbeeld van. Gebouwd op het overbekende Fiat Ducato chassis, biedt deze compacte camper zitruimte, slaapplaatsen en opbergruimte voor vier personen in een voertuig van slechts 6,36 meter lang.

Optimaal gebruik van de ruimte

Om met vier personen op reis te kunnen gaan in een buscamper van beperkte afmetingen, is het belangrijk dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte.

Dat heeft La Strada goed gedaan bij de Avanti EBF. Achterin de camper bevinden zich twee eenpersoonsbedden, die uiteraard ook de nodige opbergruimte bieden, en kunnen worden samengevoegd tot een groot tweepersoonsbed. Voor in de camper, boven de zitgroep, heeft La Strada een hefbed onder het verhoogde dak gemonteerd.

De zitgroep zelf, die uit een dwarsbankje, de eettafel en de draaibare voorstoelen bestaat, heeft ruimte voor vier personen.  De slim ontworpen keuken en de compacte badkamer laten zien dat elke centimeter van deze camper zorgvuldig is overwogen.

Alle comfort

Verder biedt de Avanti EBF alle comfort wat je nodig hebt, dankzij de goed doordachte indeling en voorzieningen. De keuken is uitgerust met een tweepits kooktoestel, een ruime spoelbak en een 80-liter koelkast, terwijl de badkamer beschikt over een toilet, wastafel en douchefaciliteiten. De zitgroep biedt een gezellige plek voor het gezin om samen te komen.

Veiligheid

Veiligheid is een topprioriteit voor elk gezin op de weg, en ook daarin stelt de Avanti EBF niet teleur. Zo is de dwarsbank voorzien van Isofix-bevestigingen voor kinderzitjes, een essentieel veiligheidsaspect voor gezinnen met jonge kinderen.

Toch een Ducato

Aangezien Fiat grote moeite heeft om de camperbouwers van voldoende eenheden van de Fiat Ducato – nog steeds het populairste basisvoertuig – te voorzien, wijken camperbouwers steeds vaker uit naar andere merken zoals Ford, Volkswagen en Mercedes. Maar la Strada kiest voor deze buscamper nog steeds voor de Fiat Ducato.

Niet onlogisch, aangezien die Ducato gezien zijn relatief grote breedte de meeste ruimte in dit segment biedt. Met een motorvermogen variërend van 140 tot 180 pk, biedt de Ducato de prestaties die je nodig hebt voor een soepele en plezierige reis. Ook staat de Ducato bekend om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid, wat extra gemoedsrust biedt voor gezinnen op de weg.

Prijs en beschikbaarheid

De La Strada Avanti EBF heeft een basisprijs van 76.433 euro (zonder BPM, en gebaseerd op het Duitse BTW-tarief, dat iets lager dan het Nederlandse is) biedt hij een combinatie van rij-, woon- en slaapcomfort met een hoogwaardige afwerking. De officiële presentatie zal plaatsvinden tijdens de Caravan Salon 2023 in Düsseldorf. Verder ogen we verwachten dat de eerste eenheden van de La Strada Avanti EBF in de loop van modeljaar 2024 geleverd zullen worden.