Alphavan wint Red Dot Award voor product design

Alphavan camper

Alphavan wint Red Dot Award voor product design

Het Duitse merk Alphavan zal bij de meeste van ons niet bekend zijn. Het is ook een jong merk, gevestigd in het zuiden van Duitsland, dat zich op het premium segment richt. Alphavan heeft nog maar één model in het programma, gebaseerd op de verlengde Mercedes Sprinter met extra verhoogd dak.

Dat geeft behoorlijk wat ruimte om een bruikbaar interieur in te bouwen. Dat hebben de mensen van Alphavan dan ook gedaan. Met succes, want ze hebben met hun camper een Red Dot Award gewonnen.

Red Dot Award

Voor wie het begrip Red Dot niet kent, deze designwedstrijd wordt ieder jaar gehouden. De Red Dot Contest is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste en meest gerenommeerde designwedstrijden. Een ‘Red Dot’ onderscheiding staat internationaal bekend als een van de meest begeerde keurmerken voor goed design. De Red Dot kent drie categorieën: de Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Merk & Communicatiedesign en de Red Dot Award: Design Concept. De ‘Red Dot: Best of the Best’ wordt toegekend voor innovatief, baanbrekend design en is de hoogste onderscheiding in de Red Dot competitie. Ieder jaar zijn er bijna twintigduizend inzendingen voor deelname aan de Red Dot competitie, afkomstig van designers, bedrijven en organisaties over de hele wereld.

Alphavan heeft dit jaar een ‘Red Dot Award’ in de categorie ‘Product Design’ gewonnen. Stefan Krause, medeoprichter van Alphavan en verantwoordelijk voor het ontwerp van de Alphavan campers, is uiteraard blij en vereerd: “We zijn ontzettend blij dat we deze prijs hebben gewonnen en dat ons ontwerp ook de professionele juryleden heeft overtuigd. De award is een motiverende boost om door te gaan met fantastische ontwerpen en innovatieve oplossingen binnen onze Alphavan”.

Flexport

De indeling van de Alphavan kenmerkt zich door de ‘FlexPort’. Ideaal voor camperaars die e-bikes of motorfietsen mee willen nemen. Maar je kunt hem ook als extra slaapruimte voor maximaal twee personen gebruiken.

Lichtgewicht

Alphavan is een nieuwe, innovatieve camperbouwer in het premium segment en maakt gebruik van lichtgewicht design en materialen. Mede daardoor blijft de MTM van de Alphavan onder de 3,5 ton, zodat een gewoon B(E) rijbewijs voldoende is. Alphavan maakt onder anderen gebruik van het nieuwe ‘Vunder Tech’ materiaal. Dit laat een vooruitstrevende designtaal in het interieur toe. Het bedrijf weet met dit materiaal afgeronde hoeken en vlakken geraffineerd te combineren met de technische systemen. De speciale coating van het materiaal maakt het robuust, wat een lange levensduur garandeert. De Alphavan campers zijn ook ‘gasloos’ en zijn voorzien van een Li-Ion accu en een zonnepaneel.