Van alles te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2018

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2018

Van alles te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2018

Over iets meer dan een week begint de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2018. Van 10 tot en met 14 oktober opent de Jaarbeurs in Utrecht weer haar deuren om camper- en kampeerliefhebbers het laatste nieuws te laten zien.

Dit jaar zijn maar liefst zes beurshallen gevuld met de nieuwste campers, caravans, vouwwagens, tenten en vooral ook veel toebehoren. De exposanten staan dan klaar om de bezoekers van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs het laatste nieuws op het gebied van kamperen te laten zien.

Overnachten op de pop-up camping

Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder lezingen en workshops in het informatieve Kampeertheater en een interactief prijzenfestival. Diehard kampeerders kunnen daarnaast een nachtje overnachten op de pop-up camping; wegens succes van voorgaande editie kan er dit jaar weer met een caravan, camper, vouwwagen of tent overnacht worden op het parkeerterrein op het Jaarbeursterrein.

Workshop “Camperen voor broekies”

Ook de beginnende kampeerder kan op het event zijn hart ophalen: Op het ‘Camperen voor broekies-plein’ geven deskundigen van Weinsberg, Sun Living en Aveco Verzekeringen voor het tweede jaar op rij tips en praktische informatie. Helemaal gericht op de beginnende camperaar. Bezoekers die nog twijfelen over aanschaf, kunnen inspiratie opdoen op het Huurplein, waar diverse aanbieders staan voor de verhuur van caravans, (dak)tenten en campers. Kampeerliefhebbers die willen ontdekken hoe het voelt om in een camper te rijden kunnen bovendien een testritje maken rondom het terrein.

Van heel klein tot heel groot

De buscamper is de laatste jaren flink in opkomst. Daarvan zijn er dan ook heel wat te zien op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Compacte campers, die dankzij de vele gebruiksmogelijkheden vaak ook prima geschikt zijn voor dagelijks vervoer of voor een dagje lekker weg. Maar er zijn uiteraard ook veel campers van een wat groter formaat te zien. Of zelfs heel erg groot. Zoals het rijtje Concorde campers dat te zien zal zijn op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Deze luchtgeveerde reispaleizen zijn er tot 11,65 meter, op 8 wielen en met gewichten van meer dan 7.500 kilo. Majestueuze verschijningen voor ‘individueel reizen in absolute perfectie’, aldus de fabrikant. En dat is niet ten onrechte, als je bijvoorbeeld naar de slaapkamer kijkt die een oversized eilandbed heeft en vlak achter de badkamer met inloopdouche en handdoekverwarming is gesitueerd. In de woonkamer kijk je vanuit de lounge met kalfslederen kussens door de met privacyglas uitgevoerde panoramaramen naar buiten. Als daar niets te beleven is, rijst het entertainment media centre geruisloos vanuit de zijwand omhoog. De reispaleizen van Concorde starten vanaf zo’n twee ton. Primeur: de Concorde Liner Plus – met een vanaf-prijs van 420.000 – is ook te bewonderen op de beurs.

Gadgets op het Innovatieplein

Of de bezoeker nu gaat voor een nieuwe caravan, camper, vouwwagen of tent. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is er voor iedere kampeerder ook dit jaar weer veel nieuws te vinden. Want Utrecht is niet alleen dé locatie om je te oriënteren op die ene grote aanschaf. Het is óók de plek waar liefhebbers tientallen gadgets kunnen ontdekken die het kampeerleven gemakkelijker en leuker maken. Zo is er dit jaar wederom een Innovatieplein, waar de bezoeker een compleet overzicht treft aan de nieuwste trends ontwikkelingen op kampeergebied.

Praktische informatie

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2018 wordt gehouden van woensdag 10 tot en met zondag 14 oktober. De openingstijden zijn van 10.00 en 17.00 uur. Tijdens de beurs kost een kaartje bij de kassa € 12,50. Online kosten kaartjes in de voorverkoop slechts 9 euro. Je kunt ze bestellen via de banner aan de linkerzijde.

Meer informatie over de Kampeer en Caravan Jaarbeurs is uiteraard te vinden via www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl.

Foto: © Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2018

Like dit artikel
Tweet dit artikel