Affinity Five buscamper met vijf zit- en slaapplaatsen

Affinity Five buscamper met vijf zit- en slaapplaatsen
Affinity Five buscamper met vijf zit- en slaapplaatsen

De Affinity Five, een recent geïntroduceerde buscamper, biedt een uitstekende combinatie van ruimte en een compact formaat, ideaal dus voor avontuurlijke gezinnen.

Ondanks het feit dat het een buscamper is, biedt de Affinity Five maar liefst vijf zit- en slaapplaatsen en ook nog een fatsoenlijke was/toiletruimte.

Robuust exterieur

De Affinity Five valt op door zijn strakke en functionele exterieur. Met een lengte van 6,36 meter is hij vrij lang voor een buscamper, maar is nog steeds redelijk compact. Hoewel de lengte dus meer dan zes meter bedraagt, wat enkele beperkingen zoals hogere tarieven op veerponten met zich meebrengt, blijft hij verrassend wendbaar. Hij heeft een robuuste uitstraling zonder daarin te overdrijven te zijn. Het meest kenmerkende is misschien wel de uitbouw boven de cabine.

Gebaseerd op een Fiat Ducato, beschikt de Affinity Five over een 180 pk dieselmotor. Het rijklare gewicht van 3050 kilo maakt hem bovendien toegankelijk voor bestuurders met een gewoon B-rijbewijs, een aantrekkelijk aspect voor veel gezinnen.

Uitgekiend interieur

Het interieur van de Affinity Five is zorgvuldig ontworpen om elke beschikbare centimeter te benutten. Met vijf zit- en slaapplaatsen biedt hij een unieke oplossing voor gezinnen. Het drievoudige stapelbed achterin is specifiek voor kinderen, terwijl de zitgroep ’s nachts transformeert in een comfortabel tweepersoonsbed. De compacte keuken is volledig uitgerust om te voldoen aan de culinaire behoeften tijdens het reizen.

Ondanks de focus op leefruimte, zijn de sanitaire voorzieningen voor een camper van dit formaat indrukwekkend met een toilet en doucheruimte. De bergruimte is beperkt, maar het ontwerp van het stapelbed, toegankelijk via de achterdeuren, biedt de nodige flexibiliteit voor het meenemen van langere objecten.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van de Affinity Five begint rond de €118.000. Dat is iets duurder dan in Duitsland. Dat komt omdat Nederlandse kopers te maken hebben met een hogere BTW en natuurlijk ook de BPM. Ondanks deze prijs lijkt deze camper ons gezien zijn unieke concept een waardevolle investering voor kampeerliefhebbers. De Affinity Five buscamper is ideaal voor grotere gezinnen die de voorkeur geven aan een compacte, maar ruime camper. Zijn doordachte indeling maakt hem geschikt voor diverse avonturen, van weekendtrips tot langere vakanties.