Nieuwe achteruitrijcamera’s van EHQC

Campersite.nlEHQC is een nieuwe leverancier van achteruitrijcamera’s voor campers. Omdat EHQC zich juist specialiseert in achteruitrijcamera´s worden er hoge eisen aan de kwaliteit van het geleverde product gesteld.

Naast eenvoudige sets met 5 inch of 5,6 inch monitor worden er ook achteruitrijsets geleverd met 7 inch breedbeeldmonitor. Alle sets hebben een kleurenscherm en kleurencamera en beschikken over infraroodtechniek voor nachtzicht.

Campersite.nlBehalve de conventionele camera’s worden er ook sets aangeboden met verwarmde camera’s zodat er geen condens- of ijsvorming plaats kan vinden, deze verwarming wordt onder de 10 graden Celsius automatisch ingeschakeld,  evenals camera’s met een gemotoriseerde afdekking zodat de lens langer schoon blijft.

 

Op verzoek zijn er ook draadloze sets leverbaar, maar de normale bedrade sets voldoen in de praktijk over het algemeen beter omdat er voor die draadloze verbinding maar weinig frequenties beschikbaar zijn.

 

Een topscherm op dit moment is volgens EHQC het 7 inch QUAD scherm waarbij tot maximaal 4 camera’s tegelijk op aangesloten kunnen worden. In combinatie met hoog gemonteerde zijcamera’s heb je zo een optimaal zicht op de achterzijde van de camper. Deze camera’s kunnen allemaal automatisch aangestuurd worden waarbij de duur van de weergave ook ingesteld kan worden.

 

De aansluiting van de camera op de monitor geschiedt met een solide 4- of 5 pins connector. Als de camera´s op een bestaand scherm moeten worden aangesloten zijn er adapters voor RCA (tulp/cinch) stekers beschikbaar. Alle sets zijn zowel geschikt voor 12V als 24V waarbij de camera’s gevoed worden via de aansluitkabel op de monitor.

 

EHQC is een webwinkel gevestigd in Dalfsen. Hoewel EHQC geen eigen inbouwservice heeft kunnen zij camperigenaren wel met raad en daad bijstaan in het montageproces. Eventueel kun je de inbouw zelf in Dalfsen doen waarbij een medewerker van EHQC je graag assisteert, en op afspraak kun je ook gewoon langskomen om de sets te bekijken.