Volkswagen camper kopen

Een Volkswagen camper kopen, velen gingen u voor. Volkswagen is misschien wel het meest voor de camperbouw gebruikte merk. Van de bekende hippiebus met het reservewiel voorop, tot aan de luxe California en zelfs Grand California van nu. Van goedkoop zelf een bed achterin bouwen in een omgebouwde bestelbus tot aan alle luxe van ruime bedden, badkamers en riante keukens.

 

 

 

Filteren
Filteren
Sluiten
Reset filters

Volkswagen camper kopen ook in 2024 razend populair

Volkswagen

Volkswagen campers vinden hun oorsprong in de jaren 60, toen Volkswagen in samenwerking met Westfalia haar eerste camper ontwierp. Deze T1 camper werd al snel opgevolgd door de T2 en later de T3. Vooral het laatstgenoemde model, de T3, was een wereldwijd succes. Het succes van de T3 was slechts het begin. Latere modellen, waaronder ook de huidige VW ‘California’-campers, werden over heel de wereld gekocht en zette Volkswagen als camperfabrikant op de kaart. De California-serie is vandaag de dag nog steeds terug te vinden in het assortiment, zij het (logischerwijze) in een verbeterde, moderne vorm op basis van de VW Transporter 6.1. Een verklaring voor de historische populariteit van Volkswagen campers is het feit dat deze dankzij hun compacte afmetingen ook goed te gebruiken zijn voor dagelijks gebruik. Deze filosofie vormt nog steeds de basis van Volkswagen campers anno 2024. Een Volkswagen camper kopen is nog steeds een logische keus.

Grotere camper op basis van VW Crafter

Naast compacte campers bouwt Volkswagen sinds een paar jaar ook grotere campers, op basis van de VW Crafter bestelbus. Deze camper draagt de naam ‘Grand California’ en is te verkrijgen in twee indelingen: een grotere indeling, met meer ruimte en wooncomfort maar minder flexibel voor o.a. dagelijks vervoer, en een kleiner model dat meer weg heeft van de compactere, 'normale' camperbusjes van Volkswagen.

En een kleinere met de Caddy of Caddy Maxi als basis

De Duitse fabrikant  is met ingang van vorig seizoen weer campers gaan bouwen op basis van de kleine VW Caddy, onder de naam VW Caddy California. Ondanks zijn kleine formaat biedt deze dankzij het nieuwe MGB-Evo platform relatief veel binnenruimte. Desondanks worden er bij een dergelijk kleine camper wel bepaalde luxes opgeofferd: het keukenblok en panoramadak zijn bijvoorbeeld optioneel. Wel is de nieuwe Caddy California standaard uitgerust met slaapruimte voor twee personen. Met ingang van vorig seizoen heeft de Nederlandse importeur de VW Caddy California ook in het leveringsprogramma opgenomen. Een Volkswagen camper kopen is kiezen voor klein, middel of groot. Maar wat u ook kiest, het blijft een California.

Beschikbare modellen

Volkswagen California camper kopen

Een Volkswagen California camper kopen is kiezen voor het origineel. De VW 6.1 California heeft vier slaapplaatsen. twee beneden op de bank waarvan een bed is te maken. En twee in het praktische slaaphefdak.

Bekijken
Volkswagen Grand California camper kopen

Een Volkswagen Grand California camper kopen is kiezen voor ruimte. De Volkswagen Grand California heeft de VW Crafter als basis. Hij is er in twee lengtematen, als Volkswagen Grand California 600 en 680.

Bekijken
Volkswagen Caddy California camper kopen

Een Volkswagen Caddy California kopen is kiezen voor supercompact. De 4,5 meter lange Caddy California is er ook als Maxi. Deze is met 4,85 meter iets langer. De eerste heeft de korte wielbasis, de tweede de lange.

Bekijken