Volkswagen camper kopen

Volkswagen campers, wie kent ze niet? De VW buscampers behoren tot de populairste campers onder camperaars, zowel in Nederland als de rest van Europa, of zelfs de hele wereld. De Volkswagen campers zijn wereldwijd bekend en zijn zelfs uitgegroeid tot een waar icoon. Dat geldt voor zowel de oudere Volkswagen campers maar ook nog steeds voor de allernieuwste California campers van Volkswagen.

Filteren
Filteren
Sluiten
Reset filters

Geschiedenis: compacte, razend populaire VW campers

Volkswagen

Volkswagen campers vinden hun oorsprong in de jaren 60, toen Volkswagen in samenwerking met Westfalia haar eerste camper ontwierp. Deze T1 camper werd al snel opgevolgd door de T2 en later de T3. Vooral het laatstgenoemde model, de T3, was een wereldwijd succes. Het succes van de T3 was slechts het begin. Latere modellen, waaronder ook de huidige VW ‘California’-campers, werden over heel de wereld gekocht en zette Volkswagen als camperfabrikant op de kaart. De California-serie is vandaag de dag nog steeds terug te vinden in het assortiment, zij het (logischerwijze) in een verbeterde, moderne vorm op basis van de VW Transporter 6.1. Een verklaring voor de historische populariteit van Volkswagen campers is het feit dat deze dankzij hun compacte afmetingen ook goed te gebruiken zijn voor dagelijks gebruik. Deze filosofie vormt nog steeds de basis van Volkswagen campers anno 2023.

Grotere camper op basis van VW Crafter

Naast compacte campers bouwt Volkswagen sinds een paar jaar ook grotere campers, op basis van de VW Crafter bestelbus. Deze camper draagt de naam ‘Grand California’ en is te verkrijgen in twee indelingen: een grotere indeling, met meer ruimte en wooncomfort maar minder flexibel voor o.a. dagelijks vervoer, en een kleiner model dat meer weg heeft van de compactere, 'normale' camperbusjes van Volkswagen.

Noviteiten Volkswagen campers modeljaar 2023

De Duitse fabrikant  is met ingang van vorig seizoen weer campers gaan bouwen op basis van de kleine VW Caddy, onder de naam VW Caddy California. Ondanks zijn kleine formaat biedt deze dankzij het nieuwe MGB-Evo platform relatief veel binnenruimte. Desondanks worden er bij een dergelijk kleine camper wel bepaalde luxes opgeofferd: het keukenblok en panoramadak zijn bijvoorbeeld optioneel. Wel is de nieuwe Caddy California standaard uitgerust met slaapruimte voor twee personen. Met ingang van seizoen 2023 heeft de Nederlandse importeur de VW Caddy California ook in het leveringsprogramma opgenomen.