Dethleffs camper kopen

De campers van het Duitse merk Dethleffs zijn een begrip onder Europese camperaars. Dethleffs, tevens de uitvinder van de caravan, bouwt inmiddels al meer dan 90 jaar campers, aanzienlijk langer dan andere camperbouwers. Anno 2023 staan de campers van Dethleffs bekend als innovatief, modern en comfortabel.

Filteren
Filteren
Sluiten
Reset filters

Omvangrijk camperprogramma

Dethleffs

Zoals we van Dethleffs gewend zijn is het camperprogramma voor het kampeerseizoen van 2023 bijzonder uitgebreid, zij het wel wat minder uitgebreid dan vorig modeljaar. De afgelopen jaren heeft Dethleffs diverse nieuwe camper modellen aan het gamma toegevoegd. Aan de andere kant zijn er nog iets meer modellen verdwenen bij Dethleffs.

Modellengamma Dethleffs 2023

Het modellengamma is voor modeljaar 2023 weliswaar niet uitgebreider worden, maar wel meer marktconform. De Dethleffs halfintegraal, integraal, alkoof campers zijn in diverse indelingen en met uiteenlopende opties verkrijgbaar.

Er zijn de afgelopen jaren weliswaar een paar series campers verdwenen bij Dethleffs, zoals de Magic Edition, Grand Alpa en de Advantage Edition. Ook heeft Dethleffs de nog niet eens zo lang geleden geïntroduceerde Globeline – de eerste Dethleffs camper op basis van de Mercedes Sprinter – onlangs weer uit het programma gehaald. Maar het programma Dethleffs (bus)campers is ook weer aangevuld.

Dethleffs voegde een paar jaar geleden bijvoorbeeld diverse jubileummodellen aan het programma toe. De Just 90 en Pulse Classic 90 zijn ook nu nog verkrijgbaar. Alleen is het Fiat Ducato basisvoertuig van die modellen steeds moeilijker leverbaar. Dat betekent Dethleffs een alternatief in de vorm van de Just Go - op basis van de Ford Transit - moest introduceren.

Noviteiten Dethleffs campers seizoen 2023

De afgelopen jaren breidde Dethleffs haar camperprogramma regelmatig uit met twee nieuwe modellen. Dat waren bijvoorbeeld de Pulse, Just 90 en Pulse Classic. Daardoor werd het programma heel omvangrijk. Daarom koos Dethleffs er weer voor om haar modellengamma te stroomlijnen en dus iets minder omvangrijk te maken. Voor modeljaar 2023 heeft Dethleffs minimale aanpassingen aan de campermodellen doorgevoerd, maar introduceert het ook twee nieuwe modellen.

Vanwege de moeilijke verkrijgbaarheid van de Fiat Ducato (en soortgelijke voertuigen van Citroën en Peugeot) gaat Dethleffs namelijk ook campers op basis van de Ford Transit bouwen. Dit zijn de Just Go, een betaalbare maar compleet uitgevoerde halfintegraal camper voor beginnende camperaars. Ook de Globevan is nieuw. Dit is een compacte buscamper – ook wel camperbusje genoemd - die Dethleffs op basis van de Ford Transit Custom gaat bouwen.