Chausson camper kopen

Overweegt u een Chausson camper te kopen? Campers van het Franse merk Chausson zijn in Nederland nog niet heel bekend, maar in Frankrijk zijn de campers van Chausson razend populair. Ondanks het feit dat het Franse merk niet erg bekend is in Nederland, bestaat het merk inmiddels al meer dan 100 jaar, waarvan het al zo’n 40 jaar campers produceert. Chausson produceert uitsluitend campers – zowel halfintegraal- en integraal campers alsmede buscampers –  en maakt deel uit van de Trigano-groep, een van Europa’s grootste ondernemingen op het gebied van recreatievoertuigen en tevens moederbedrijf van merken zoals Challenger en Adria.

Filteren
Filteren
Sluiten
Reset filters

De geschiedenis van Chausson

Chausson

Overweegt u een Chausson camper te kopen dan is het leuk om hier de geschiedenis te lezen van het ontstaan. Net zoals veel andere merken, introduceerde Chausson pas in de jaren 80 haar eerste camper, de Odyssee 4000 buscamper. De Odyssee was een groot succes en niet veel later begon de Franse camperproducent ook alkoof-, halfintegraal- en integraal campers te produceren. Door de decennia heen groeide Chausson uit tot één van de bekendste Franse campermerken. Anno nu produceert en verkoopt het Franse merk jaarlijks ruim 5000 campers, een aantal dat elk jaar toeneemt. Dit leidt ertoe dat Chausson campers ook steeds populairder worden in andere landen, waaronder in Nederland en België.

Chausson camper kopen: modellen 2024

Chausson heeft afscheid genomen van diverse modelnamen. Zo heten de Twist en Twist Max buscamper nu gewoon V (van Van). Ook modelnamen zoals Flash, Welcome en Exaltis zijn verdwenen. Bij Chausson is er voor modeljaar 2024 de keus uit de buscamperserie V, een serie halfintegralen met een typenummer als naam en de revolutionaire Chausson X. Een soort kruising tussen een buscamper en een bakwagen. Uiterst compact van buiten, maar door slimme oplossingen verrassend ruim van binnen. Deze is er in twee varianten, de X550 en X650.

De uitrustingsniveaus: bij de buscampers hebben kopers de keuze uit de Road Line, Road Line VIP en Road Line Premium. Voor de halfintegrale modellen kan er gekozen worden uit de First Line, Titanium VIP en Titanium Premium.

Chausson grossiert in verrassende indelingen

Chausson heeft inmiddels een naam hoog te houden als het gaat om verrassende oplossingen en indelingen. Zo is er een halfintegraal met een stapelbed achterin Hiervan kan het onderste elektrisch omhoog waardoor er een complete kinderkamer ontstaat. Ook is er een halfintegraal met zowel aan de voorkant als aan de achterkant een toegangsdeur naar het woongedeelte. Kom er maar eens om bij de andere merken. En natuurlijk is er de X. Ook weer eens heel iets anders dan de anderen. Een Chausson camper kopen is durven te kiezen voor iets anders.

Beschikbare modellen

Chausson V camper kopen

Bij Chausson heet de buscamperserie simpelweg V. De V van (Camper)Van. Verder hebben de verschillende varianten campervans een nummer. Een Chausson V camper kopen is kiezen uit vijf verschillende varianten.

Bekijken
Chausson halfintegraal camper kopen

De acht verschillende halfintegraalcamper varianten van Chausson hebben geen naam, slechts een nummer. Een Chausson halfintegraal camper kopen is kiezen tussen een aantal opvallende indelingen.

Bekijken
Chausson X camper kopen

En toen was er opeens de Chausson X. Een soort kruising tussen een halfintegraal en een bakwagen. En wat afmeting betreft even compact als een buscamper. Met een hefbed en daardoor verrassend veel interieurruimte.

Bekijken