Chausson camper kopen

Overweegt u een Chausson camper te kopen? Campers van het Franse merk Chausson zijn in Nederland nog niet heel bekend, maar in Frankrijk zijn de campers van Chausson razend populair. Ondanks het feit dat het Franse merk niet erg bekend is in Nederland, bestaat het merk inmiddels al meer dan 100 jaar, waarvan het al zo’n 40 jaar campers produceert. Chausson produceert uitsluitend campers – zowel halfintegraal- en integraal campers alsmede buscampers –  en maakt deel uit van de Trigano-groep, een van Europa’s grootste ondernemingen op het gebied van recreatievoertuigen en tevens moederbedrijf van merken zoals Challenger en Adria.

Filteren
Filteren
Sluiten
Reset filters

De geschiedenis van Chausson

Chausson

Overweegt u een Chausson camper te kopen dan is het leuk om hier de geschiedenis te lezen van het ontstaan. Net zoals veel andere merken, introduceerde Chausson pas in de jaren 80 haar eerste camper, de Odyssee 4000 buscamper. De Odyssee was een groot succes en niet veel later begon de Franse camperproducent ook alkoof-, halfintegraal- en integraal campers te produceren. Door de decennia heen groeide Chausson uit tot één van de bekendste Franse campermerken. Anno 2021 produceert en verkoopt het Franse merk jaarlijks zo’n 5000 campers, een aantal dat elk jaar toeneemt. Dit leidt ertoe dat Chausson campers ook steeds populairder worden in andere landen, waaronder in Nederland en België.

Chausson campers modellen

Op campersite vind u een uitgebreid assortiment Chausson campers te koop. Het leveringsprogramma van Chausson voor dit seizoen, 2021, is omvangrijk. In Nederland is het programma aangepast, maar het bestaat alsnog uit diverse serie halfintegraal- en integraal campers en camperbussen. In totaal bestaat het leveringsprogramma van Chausson voor 2022 uit vier series en 20 verschillende indelingsvarianten, die bovendien in uiteenlopende uitrustingsniveaus beschikbaar zijn. Chausson heeft voor de 2022-modellen diverse updates aan de bestaande modellen doorgevoerd. Daarnaast is er een nieuwtje in de vorm van de compacte X550 waarmee Chausson de wendbaarheid van een buscamper met de ruimte van een halfintegraal camper combineert.

Vorig kampeerseizoen heeft het Franse merk haar leveringsprogramma ingrijpend gestroomlijnd. Toen voegde Chausson maar liefst tien indelingen aan de semi integraal campers toe, waarvan vier compleet nieuw waren. Daar waren ook een paar grotere modellen bij, zoals de Chausson 648 en Chausson 788. Na al die wijzigingen doet Chausson het dit seizoen – behalve dan met de introductie van de nieuwe X550 – wat rustiger aan.

Geen compleet nieuwe campers maar nieuwe namen

Wie bekend is met het vroegere leveringsprogramma van Chausson, zou de indruk krijgen dat de Franse camperproducent haar gehele assortiment heeft omgegooid. Maar dit komt vooral doordat Chausson afscheid heeft genomen van diverse modelnamen. Zo heten de Twist en Twist Max buscamper vanaf vorig modeljaar “Vans”. Ook modelnamen zoals Flash, Welcome en Exaltis zijn verdwenen, in plaats daarvan heten deze campers voortaan semi- of halfintegralen en integralen.

Uitrustingsniveaus gewijzigd

Ook de uitrustingsniveaus zijn vorig kampeerseizoen aanzienlijk veranderd. Bij de buscampers hebben kopers de keuze uit de Road Line, Road Line VIP en Road Line Premium niveaus. Voor de halfintegrale modellen kan er gekozen worden uit de First Line, Titanium VIP en Titanium Premium. Ten slotte is er bij de Chausson integraal campers slechts één uitrustingslijn verkrijgbaar, de Premium Line.

Chausson productnieuws

Het assortiment borduurt dus voort op het succes van afgelopen jaren waarin veel van de recent geïntroduceerde modellen ingrijpend verbeterde versies van bestaande Chausson-modellen waren. Chausson heeft - na de talloze wijzigingen vorig jaar - aan de bestaande modellen vooral kleine wijzigingen doorgevoerd.

Maar er is ook een opvallende nieuwtje: de Chausson X550. Dit is een extra compacte camper, nog compacter dan de ‘compacte halfintegralen’ van andere bekende merken. Chausson wil met de X550 de wendbaarheid van een buscamper combineren met de ruimte van een halfintegraal camper. Met dankzij de opvallende kleurstelling was er veel aandacht voor de X550 op de internationale beurzen en in de vakpers.