Bürstner camper kopen

Bürstner campers en buscampers staan bekend om hun moderne, markante uiterlijk, sfeervolle interieur met een echt ’thuisgevoel’ diverse slimme, innovatieve oplossingen. Hoewel de eerste Bürstner-campers ‘pas’ in de jaren ‘90 op de markt kwamen, behoort Bürstner al jaren tot de populairste camperbouwers van Europa. En met goede reden. De campers van Bürstner worden geroemd om hun uitstekende bouwkwaliteit, praktische indelingen en innovatieve oplossingen.

Filteren
Filteren
Sluiten
Reset filters

Uitvinder van de halfintegraal en cross-over campers

Bürstner

Het Duitse merk staat bekend als de uitvinder van zowel de halfintegraal camper als de zogenaamde crossover camper. Eind jaren 80 introduceerde Bürstner als een eerste halfintegraal camper. Later, in 2008, was Bürstner het eerste campermerk dat een halfintegraal camper met een hefbed boven de zitgroep introduceerde. Dit concept groeide uiteindelijk uit tot de komst van de zogenaamde crossover camper. Dit zijn iets hoger gebouwde halfintegraal campers met een al of niet elektrisch bediend hefbed boven de zitgroep. Hiermee kan men er extra slaapplaatsen realiseren zonder dat dit ten koste gaat van de interieurruimte.

Modeljaar 2023: Nog steeds negen series Bürstner (bus)campers

Natuurlijk houdt Bürstner zich niet alleen bezig met halfintegraal en crossover campers. Zo maakt Bürstner ook integraal campers. Voorheen was dat de chique Elegance, tegenwoordig is dat de moderne en meer betaalbare Lyseo I. Bovendien zet Bürstner flink in op buscampers.

Het leveringsprogramma van de Bürstner campers voor kampeerseizoen bestaat uit negen (bus)camperseries: vier buscampers, één serie integraal campers alsmede vier series half integraalcampers. Hiermee is het modellengamma minder uitgebreid dan voorgaande jaren. Bürstner heeft het programma de afgelopen jaren flink gestroomlijnd. Daarmee zijn er een aantal bekende series verdwenen. Denk hierbij aan de Argos, Ixeo T en Edition 30, die sinds vorig modeljaar niet meer in Nederland verkrijgbaar zijn. Ook de Elegance is uit het programma geschrapt, evenals de Travel Van. Ook de Bürstner Delfin zien we niet meer terug. De recent geïntroduceerde Copa buscamper is ook uit het Nederlandse camperprogramma van Bürstner verdwenen.

Noviteiten Bürstner campers 2023

Naast het toevoegen en schrappen van verscheidene (bus)campers zijn er nog tal van andere wijzigingen doorgevoerd, onder andere op gebied van benamingen. De Bürstner Lyseo Time Limited is omgedoopt tot de ‘Limited T’ en is uitsluitend als halfintegraal leverbaar. Daarnaast gaat de ‘standaard ‘Lyseo’ voortaan door het leven als de ‘Lyseo TD’.

Van de Lyseo TD introduceert de Duitse camper- en caravanfabrikant dit jaar de Harmony Line-variant, die optioneel met de Mercedes Sprinter als basisvoertuig kan worden geleverd. Verder is de Lyseo I integraal camper onlangs aan het camperprogramma van Bürstner toegevoegd.

Nieuw dit seizoen is de innovatieve Lyseo Gallery TD. Deze nieuwe half-integraal camper heeft een bijzonder en inmiddels ook bekroond ontwerp. Boven de cabine heeft deze camper een zogenaamd ‘Gallery Roof’. Dit is een pneumatisch uitklapbaar hefdak waarmee je – net als bij een alkoof camper - twee extra slaapplaatsen boven de cabine hebt.

Er is dit ook een geheel nieuwe serie buscampers bij Bürstner, de Lineo, die op basis van de Ford Transit wordt gebouwd. Bürstner wil met de Lineo het programma niet alleen uitbreiden. De Fiat Ducato, het meest gebruikte basisvoertuig voor campers, is momenteel moeilijk leverbaar. Daarom wijken veel camperproducenten uit naar andere basisvoertuigen zoals de Ford Transit. De Bürstner Lineo zal binnenkort ook beschikbaar zijn met een volledig elektrische aandrijving.

Bürstner campers 2023-modellen

Vergeleken met de voorgaande jaren is het 2023-camperprogramma van Bürstner behoorlijk uitgebreid. Met name bij de buscampers heeft het programma van Bürstner een flinke groei doorgemaakt. Er zijn de afgelopen jaren helaas ook enkele bekende namen verdwenen aangezien de Duitse fabrikant zich genoodzaakt zag om het ook wel heel erg omvangrijke leveringsprogramma flink te stroomlijnen.

Zo zijn de Argos, Ixeo T en de Edition 30 uit het leveringsprogramma gehaald. De Delfin, een bekende naam van vroeger, was vorig jaar terug bij Bürstner maar is ook alweer verdwenen.

Ook op het gebied van compacte halfintegraal campers heeft Bürstner het programma gewijzigd. De compacte Travel Van kreeg vorig seizoen een betaalbaarder zustermodel Nexxo Van. Dit seizoen is alleen die laatste over. De Bürstner Lyseo Time Limited camper heet sinds een tijdje Limited T door het leven en is alleen als halfintegraal camper leverbaar. Voorts is de Lyseo omgedoopt naar Lyseo TD. Daarvan is er ook een aparte Harmony Line variant.

Nieuw dit seizoen is de innovatieve Lyseo Gallery TD, een halfintegraal camper met een handig opblaasbaar slaapdak boven de cabine.