XBULL Iglhaut Performance – De ultieme Mercedes Sprinter offroad camper?

XBULL Iglhaut Performance camper

XBULL Iglhaut Performance – De ultieme Mercedes Sprinter offroad camper?

De XBULL Iglhaut Performance Offroad-camper, gebaseerd op de Mercedes Sprinter, heeft het allemaal: kracht, comfort, luxe, ruimte, én een prijskaartje van €239.000.

Al kun je je natuurlijk afvragen of een dergelijke prijs wel gerechtvaardigd is. Om ‘avontuurlijk’ op pad te gaan, hoef je immers niet alle luxe van thuis bij je te hebben. Maar als je dat wel wilt, dan heeft dat natuurlijk zijn weerslag in de prijs. Maar dan kun je wel met een indrukwekkende camper op pad.

Lang en hoog

Voor wie dat bedrag geen probleem is, beschikt namelijk over een offroad-camper op basis van een lange versie van de Mercedes Sprinter 419 4×4 van de laatste generatie, die is uitgerust met een 3-liter V6-dieselmotor die 190 pk en 440 Nm koppel levert. De XBULL is een maatje langer dan de doorsnee buscamper, met een lengte van 7,37 meter en een breedte van 2,02 meter. Ook de hoogte van 3,05 meter is iets om rekening mee te houden.

Off-road

Om op onverharde wegen uitstekend te presteren en een ideaal basiskamp te bieden voor wandelen en trekking, installeert XBULL BF Goodrich AT 285/60 R18 banden op Klassik-B velgen van Delta 4×4, samen met een Iglhaut Performance-pakket dat onder meer een vergrendeling voor het achterdifferentieel en bodembescherming omvat. Camperaars die wat verder van de bewoonde wereld willen reizen, zullen ook de 180 liter dieseltank waarderen, die bij het pakket is inbegrepen.

Bovendien is de camper voorzien van twee extra verstralers op de voorbumper, een snorkel, extra luchtvering en bladveren aan de achteras, schokdempers van Marquardt, een dakdrager annex dakterras, een zijladder, een inklapbare opstap, een buitendouche en nog veel meer.

Luxe hotelkamer

De sfeer die XBULL in het interieur wist te creëren is uniek en sfeervol, en doet een beetje aan een luxe, moderne hotelkamer denken. In de lounge-achtige zitgroep is ruimte voor maximaal vijf personen. Uiteraard kun je de zitgroep ook ombouwen tot tweepersoonsbed. Achterin is een lengtebed van 1,35 x 2,0 meter, halverwege de camper bevinden zich de badkamer met droog/scheidingstoilet en douche alsmede de keuken met keramische kookplaat, afzuigkap, oven, 70-liter koelkast en koffiezetapparaat. Voorts is de camper voorzien van elektrische vloerverwarming en een hoogwaardig geluidssysteem. Bergruimte heb je in overvloed in de garage, die tot maar liefst 2,5 meter diep is.

Zelfvoorzienend

Om zo zelfvoorzienend mogelijk op stap te kunnen gaan, heeft de XBULL Sprinter een 150-liter verswatertank, een 120-liter afvalwatertank, een omvormer met 3.500 watt, een 200 Ah lithium-huishoudaccu, een dieselverwarming van 6kW en een 8-liter warmwaterboiler met een 50 Ah-laadbooster. Dit alles kun je als je wilt nog verder laten uitbreiden, bijvoorbeeld met een 400 of 800 Ah-accu en een tweede laadbooster.