Womondo Siren: kwalitatief hoogwaardige buscamper van nieuw Sloveens merk

Womondo Siren buscamper van Robeta
Womondo Siren: kwalitatief hoogwaardige buscamper van nieuw Sloveens merk

In de hedendaagse zoektocht naar avontuur en de vrijheid om de wereld te verkennen, neemt de populariteit van kamperen aanzienlijk toe. Dat geldt met name voor het reizen met de camper, waarbij vooral de compacte buscampers en de nog kleine camperbusjes de laatste tijd bijzonder populair zijn.

De Womondo Siren, een gloednieuwe buscamper ontworpen door het Sloveense Robeta, vertegenwoordigt een opwindende innovatie binnen deze trend. Als nieuw submerk van Robeta, heeft Womondo tijdens de CMT-beurs in Stuttgart zijn capaciteiten getoond door de introductie van de Siren, die indruk maakt met zowel een hoogwaardige afwerking als een volledige uitrusting.

De buscamper is gebouwd op basis van de bekende Citroën Jumper en wordt aangedreven door een krachtige 165 pk motor. Dit maakt de Siren tot de praktische keuze voor diegenen die comfort wensen zonder de wendbaarheid te verliezen, essentieel voor zowel reizen door stedelijke gebieden als langere reizen door de natuur.

Doordachte indeling

Wat direct opvalt aan de Womondo Siren, is de doordachte indeling en de aandacht voor detail in het interieurontwerp. Het slimme ontwerp en efficiënte ruimtegebruik, waarbij elke centimeter van de camper zorgvuldig is overwogen, resulteert in een ruimtelijke ervaring die comfort en functionaliteit combineert. Van de gezellige dinette, voorzien van draaibare voorstoelen voor een open en uitnodigende sfeer, tot de volledig uitgeruste keuken met alle benodigde voorzieningen zoals een gaskookplaat en koelkast. De slaapruimte aan de achterzijde biedt een ruim dwars geplaatst tweepersoonsbed, terwijl slimme opbergoplossingen door het hele interieur zorgen dat alle essentiële benodigdheden netjes georganiseerd blijven. Er zijn nog geen foto’s van vrijgegeven maar deze video laat ook al heel wat zien.

Uitrusting en technologie

Technologie speelt een belangrijke rol in het ontwerp van de Womondo Siren, met voorzieningen die een comfortabele reiservaring waarborgen. Dit omvat de Truma Combi 4D dieselverwarming voor een aangenaam binnenklimaat, zelfs in koudere omstandigheden, en een elektrisch systeem dat voldoende mogelijkheden biedt om apparaten op te laden. Daarnaast maakt de geïntegreerde water- en afvalbeheersysteem, inclusief een royale schoonwatertank en een eenvoudig te bedienen afvalwatertank, de Womondo Siren perfect voor langere trips.

Voor diegenen die de voorkeur geven aan extra gemakken, biedt de Siren optionele uitrustingen zoals een multimedia-systeem en navigatiesysteem, die zowel entertainment als assistentie bieden op onbekende paden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor een zonnepaneelsysteem en een extra grote accu voor een zelfvoorzienende stroomvoorziening.

Verkrijgbaarheid en prijs

Met een instapprijs van ruim 84 mille (inclusief BTW, maar zonder BPM) die ons gezien de kwaliteit en de omvang van de uitrusting passend lijkt, positioneert de Womondo Siren zich als een aantrekkelijke optie voor de meer veeleisende camperliefhebbers. De combinatie van een slim ontwerp, moderne technologie, een hoogwaardige afwerking en veel aandacht voor comfort en gebruiksgemak, maakt de Siren een interessante optie voor camperliefhebbers die op zoek zijn naar een veelzijdige en betrouwbare reisgezel voor hun volgende avontuur. We hebben de Womondo Siren al bij enkele Belgische en Duitse dealers gespot, of hij ook door Nederlandse dealers wordt aangeboden is ons niet bekend.