Winterweekend met de boswachter in het Kuinderbos

Campersite.nlEind februari worden de dagen alweer flink langer en kan de temperatuur nog diep winterse waarden bereiken, niet zelden de laagste temperatuur van de hele winter.

 

Een uitgelezen moment om met de camper op stapte gaan voor een uniek winterweekend samen met de boswachter.

Wintercamperen op de zeebodem

Camping de Veenkuil ligt midden in een prachtig bos in de Noordoostpolder op de bodem van de voormalige Zuiderzee, dat je daar niet zou verwachten. Staatsbosbeheer organiseert daar een weekend voor camperaars die het asfalt willen verruilen voor onvervalste bosgrond. Het natuurkampeerterrein is dat laatste weekend van februari speciaal open voor de echte levensgenieter. Naast een winterwandeling met de boswachter is er een cursus overleven in de natuur en zal er zaterdagavond op de camping een zeer speciale proeverij van exclusieve Nederlandse winterbieren zijn met wat bier bereide hapjes.

 

Winterbieren

Onder deskundige leiding zal tekst en uitleg worden gegeven over de te proeven bieren, koken met bier en zelf brouwen. Je bent welkom op vrijdag 24 februari vanaf 17.00 uur, om 19.00 uur wordt je welkom geheten door de boswachter bij een groot kampvuur, waar je ook bij minder goed weer droog kunt zitten met en een lekkere mok warme chocolade melk.

 

Zaterdagochtend is er een winterwandeling met de boswachter door het bos en langs een mooie vijver waar de oevers begraasd worden door Wels paarden. Als de zon ondergaat op de Kuinderplas roept dat bij velen een beeld op van een fjord aan de Noorse kust.

 

Campersite.nlCursus vuurtje stoken

In de middag zal er een demonstratie zijn ‘survival in the nature’ en tevens uitleg over hoe je het beste een veilig kampvuur kunt stoken. Het grote kampvuur op de camping zal vanaf vrijdagavond tot zondagmiddag onafgebroken branden en mooi baken zijn in het ’s nachts zo donkere Kuinderbos.

Aanmelden

Om deel te kunnen nemen aan het weekend dien je je uiterlijk 15 februari te hebben aangemeld op camperweekendkuinderbos@gmail.com. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 30 campers met een minimum van 15 campers. De kosten bedragen per camper (max. 2 personen) EUR 135,- Daarvoor sta je 2 nachten op de camping met eenvoudig maar prima sanitair en gratis stroom aansluiting, 1x een wandeling met de boswachter, een overheerlijke welkomst chocolade melk bij een knetterend houtvuur, survival les en een 3 uur durende speciaal bieren proeverij (5 gratis consumpties in een speciaal proefglas) met bierhapjes.