De winnaars van de verkiezing “Kampeerauto van het Jaar 2017”

Kampeerauto van het Jaar 2017

Verkiezing Kampeerauto van het Jaar 2017

LEEUWARDEN – De verkiezing voor de Kampeerauto van het Jaar, die door de NKC wordt georganiseerd, blijft populair. Het is een publieksprijs, waarbij de mensen kunnen stemmen op campers in de categorieën integraal camper, half-integraal camper en buscamper.

Dat stemmen konden de mensen doen tijdens hun bezoek aan de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht, en naderhand ook via de website van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club).

De winnaars van de verkiezing voor de Kampeerauto van het Jaar 2017 werden gisteren, op de openingsdag van de Caravana in Leeuwarden, bekendgemaakt. De winnaar van de categorie integraal camper, half-integraal camper en buscamper is respectievelijk de Hymer B-klasse DL Duomobil, de Smove van Niesmann + Bischoff en de Tonke Van geworden. Dat zal voor velen geen verrassing zijn.

Hymer B-klasse DL Duomobil

Hymer B-klasse Kampeerauto van het Jaar 2017De Hymer B-klasse behoort al jaren tot de populairste campers. De B-DL versie is een verdere ontwikkeling van de Duomobil, waarmee het merk al een ijzersterk concept neerzette. Ondanks de enorme hoeveelheid ruimte en het hoogstaande comfort weegt de camper niet meer dan 3500 kg.

Niesmann + Bischoff Smove

Smove Kampeerauto van het Jaar 2017De Smove van Niesmann+Bisschoff is een half-integraal camper die zich qua uiterlijk verregaand onderscheidt. De overgang tussen cabine en woonruimte is geheel vloeiend afgewerkt en ook constructief heeft het Duitse bedrijf zich hier van zijn beste kant laten zien. In combinatie met het hoogwaardige en doordachte interieur maakt die nieuwe model van Niesmann+Bisschoff een sterke indruk.

Tonke Van

Tonke Van Kampeerauto van het Jaar 2017Dat geldt ook voor de Tonke Van. Deze buscamper won de verkiezing vorig jaar ook al. Nu is het dus de beurt aan de vernieuwde versie van de Tonke Van. Een sterk punt van deze buscamper is de functionaliteit. Omdat de op basis van een VW T6 gebouwde buscamper ook aan de linkerzijde een schuifdeur heeft, kan de achter de bestuurdersstoel geplaatste keuken in een handomdraai door de geopende schuifdeur naar buiten worden gedraaid zodat er heerlijk buiten kan worden gekookt. Ook de slimme vondst om een aantal kastdeurtjes als tafeltjes te kunnen gebruiken, mag er wezen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel