Wingamm Oasi 610 M: iets minder compact, maar ook ruimer

Wingamm Oasi 610 M: iets minder compact, maar ook ruimer

Wingamm, een Italiaans merk dat hier niet zo bekend is, maar onder kenners een reputatie heeft opgebouwd met het bouwen van compacte campers met een polyester monocoque opbouw en een uitgekiende indeling, heeft een nieuwe halfintegraal camper ontwikkeld.

De Oasi 610 M is een iets grotere variant van de eerder gelanceerde Oasi 540. Waar de 540 zich vooral richt op reizende stellen, biedt de Oasi 610 M ruimte voor het hele gezin zonder in te boeten aan stijl of comfort. Het is niet zomaar een iets langere versie, hij heeft ook een heel andere indeling.

Monocoque opbouw

Ondanks zijn compacte formaat is de Wingamm Oasi 610 M een redelijk opvallende verschijning. Dit komt door de speciale opbouw, die Wingamm heeft ontwikkeld. De opbouw is geheel naadloos en van polyester vervaardigd. Dit hoogwaardige principe zorgt voor een betere isolatie en een langere levensduur. Bovendien is de kans op lekkage vanwege de naadloze constructie natuurlijk bijna nihil.

Die monocoque opbouw maakt de Wingamm Oasi campers wel een stuk duurder. Omdat men ook niet bepaald op het interieur heeft beknibbeld, hebben we het hier over een camper in een wat hoger, ‘premium’ prijssegment, met een aanschafprijs van meer dan een ton.

Fiat Ducato

Je zou verwachten dat men ook een wat duurder basisvoertuig zoals de Mercedes Sprinter of VW Crafter zou toepassen, maar de Italiaanse fabrikant houdt vast aan het vertrouwde Fiat Ducato chassis. Uiteraard is de Ducato uitgerust met een Euro 6D-motor, die voldoet aan de strengste emissienormen.

Indeling

Waar de Wingamm Oasi 610M zich mee onderscheidt, is niet alleen de monocoque opbouw. Ook de combinatie van het compacte formaat en ruimte voor vier personen zien we niet zo vaak. In tegenstelling tot de kleinere Oasi 540i heeft de Oasi 610M een vast ‘frans’ bed achterin. Maar, net als bij die kleinere variant, heeft hij ook een tweepersoons hefbed boven de zitgroep en cabine, zodat hij over vier slaapplaatsen beschikt.

De zitgroep van de Oasi 610M bestaat uit een L-vormige bank, waarvan de lange zijde langs de linkerzijde van de camper is gemonteerd, een ellipsvormige tafel en de draaibare voorstoelen. Door dit ontwerp is de zithoek relatief ruim en biedt hij voldoende zitcomfort voor vier personen.

Verder is de camper uiteraard voorzien van een keukenblok met een driepits gasfornuis en een ruime koelkast. De was/toiletruimte is links achterin, naast het bed geplaatst en is uitgerust met een keramische cassette-toilet, een wastafel van massief glasvezel en een douchekolom met de veelbelovende naam ‘Design Ardesia’.

De afwerking van het interieur van de Oasi 610 M is een toonbeeld van Italiaans design. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en de afwerking is tot in de puntjes verzorgd.

Onthulling op de Caravan Salon 2023

De Wingamm Oasi 610 M werd eind vorige maand onthuld op de Caravan Salon 2023 in Düsseldorf, de grootste caravan- en camperbeurs ter wereld. Daar trok het voertuig redelijk wat bekijks van zowel de pers als het publiek te trekken. Wie de Oasi 610M nu, na de beurs wil bewonderen, moet naar een van de Duitse of Belgische dealers. Er is namelijk nog geen Nederlandse dealer aangesteld.