Wildboar Dama buscamper met innovatieve indeling en duurzame materialen

Wildboar Dama buscamper n

Wildboar Dama buscamper met innovatieve indeling en duurzame materialen

Het Duitse Wildboar was een van de nieuwe merken onder de exposanten op de laatste editie van de Caravan Salon in Düsseldorf. Het bedrijf toonde een buscamper op basis van de Mercedes Sprinter maar zegt ook plannen voor halfintegraal campers te hebben.

Duurzaamheid is een aandachtspunt dat we bij steeds meer merken tegenkomen. Zo ook bij Wildboar. Dit bedrijf zegt zelfs dat men het thema reizen en mobiliteit wat betreft de duurzaamheid opnieuw wil definiëren.

De Wildboar Dama staat op een Mercedes Sprinter met vierwielaandrijving op basis van het geïntegreerde 4Matic-chassis, aangedreven door een 170 pk dieselmotor met automatische transmissie. Het model dat men op de Caravan Salon presenteerde was de Dama. Deze is dus gebouwd op basis van de bekende Mercedes-Benz Sprinter, waarbij Wildboar de focus legt innovatie, functionaliteit en duurzame materialen.

Voor de kampeerders van morgen

Sven Konway, mede-oprichter en mede-eigenaar van Wildboar: “De kampeerders van morgen zijn onze doelgroep. Daarom baseren we onze producten op innovatie, technologie, duurzaamheid van materialen en afwerking, alsmede functionaliteit in het dagelijks gebruik. Ons doel is om meer ruimte te creëren voor individualiteit.”

Ontwerpbureau

Wildboar Dama buscamper nOm de voertuigen zowel van buiten als van binnen visueel aantrekkelijk te maken en het merk een eigen DNA te geven, schakelde de Duitse startup de hulp in van een bekend ontwerpbureau. Dit zorgde onder anderen voor een geheel nieuw ontworpen front, geïnspireerd door de Mercedes GL-serie.

Natuurlijke materialen

Dat vernieuwende idee heeft men ook voortgezet in het interieur. Daar combineert men natuurlijke materialen gecombineerd met nieuwe technologieën. Het hart van de energievoorziening van het voertuig bestaat uit een 6kWh lithium-accu, aangevuld met zonnepanelen op het dak. In de keuken zien we een 70-liter compressorkoelkast. Het blok met de elektrische kookplaat is verplaatsbaar.

De zitgroep bestaat uit vier afzonderlijke draaibare stoelen rond een klaptafel. De achterste stoelen staan op vloerrails en kunnen dus worden verplaatst of uitgenomen. Het eerste model heeft een klassieke indeling, waarbij men in de redelijk smalle Sprinter een opvallend lang bed van 2,04 x 1,40 m heeft weten te realiseren.

Zoals tegenwoordig ook bij buscampers gebruikelijk is, heeft de Wildboar Dama een aparte badkamer. Daarin heeft men het toilet zo geplaatst, dat dit onder het bed kan worden geschoven om meer ruimte voor het douchen te creëren. Verder zijn er tanks voor 100 liter drinkwater en 70 liter afvalwater.

Verder heeft Wildboar nog twee andere indelingen in de planning staan. De ene indeling heeft een gezellige zithoek achterin, in de andere indeling kan de langsbank worden omgebouwd tot bed. Daarbij zijn de badkamer en keuken achterin geplaatst.

De Dama zal tegen het einde van het jaar te bestellen zijn in drie verschillende versies. Ook komt er een ‘wegversie’ zonder terreinpakket.