Westfalia gaat ook de James Cook weer in het programma opnemen

Westfalia James Cook camper

Westfalia gaat ook de James Cook weer in het programma opnemen

De bijna legendarische James Cook buscamper komt terug in het programma van Westfalia. Samen met de California en de Sven Hedin behoorde de James Cook vroeger tot de bekendste campermodellen van Westfalia.

De Sven Hedin is sinds 2 jaar weer terug in het programma Westfalia. Komend najaar zal bij Westfalia ook de James Cook van de band rollen.

Mercedes Sprinter

Westfalia James Cook camperDe nieuwe Westfalia James Cook zal net als de eerdere generaties op basis van een Mercedes worden gebouwd. Voor de nieuwe generatie is er door Westfalia uiteraard gekozen voor de Sprinter. Uiteraard is deze voorzien van een groot aantal moderne veiligheids- en assistentiesystemen. Het nieuwe, centrale bedieningselement is door Westfalia en Mercedes ontwikkeld. Je kunt alle functie van de camper niet alleen met dit paneel bedienen, maar ook met het touchscreen in de cockpit en via de smartphone bedienen.

Verhoogd dak en slide-out

Welke variant je ook kiest, de nieuwe Westfalia James Cook is net geen zes meter lang. Die compacte bouwwijze wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van een slide-out aan de achterzijde en een verhoogd dak. Kopers kunnen voor het verhoogde dak kiezen uit drie varianten:

Standaard verhoogd dak

Met dit dak heeft de James Cook vier zitplaatsen en twee slaapplaatsen.

Verhoogd dak met hefdak

Deze uitvoering beschikt over vier zit- en slaapplaatsen.

Verhoogd polyester dak

Ook de variant met een in eigen beheer ontwikkeld verhoogd polyester dak heeft vier zit- en slaapplaatsen.

Caravan Salon

Op de pers- en dealerpresentatie werd alleen de James Cook met hefdak getoond. Het speciale verhoogde polyester dak zal te zien zijn op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Slide-out

Het belangrijkste verschil met de vorige generaties van de James Cook is natuurlijk de slide-out. Deze maakt het mogelijk om in deze compacte camper een slaapplaats van 2,07 meter lang en ruim 1,40 meter breed te creëren.