Weinsberg 2019 modellen

Weinsberg CaraCompact Edition [Pepper]

Weinsberg CaraCompact Edition [Pepper] model 2019

Na de doorstart van Knaus Tabbert is het merk Weinsberg even buiten beeld geweest. Enkele jaren later verraste Knaus Tabbert vriend en vijand met de herintroductie van een geheel nieuwe lijn Weinsberg recreatievoertuigen.

Weinsberg was eerst een goede en redelijke conservatieve middenklasser en werd nu opeens in het instapsegment geplaatst. Bovendien waren de nieuwe voertuigen, waaronder voor het eerst ook Weinsberg caravans, gericht op een veel jongere doelgroep.

CaraCompact Edition [Pepper]

Weinsberg CaraCompact Edition [Pepper]Inmiddels weten we niet beter of de campers en caravans van Weinsberg zijn gewoon fris en modern uitgevoerde recreatievoertuigen die tegen een zeer aantrekkelijke prijs worden aangeboden. Dat geldt met name voor de actiemodellen, die bovendien zeer succesvol op de markt worden gebracht. Zo was de “Edition [Pepper]”-uitvoering van de Weinsberg CaraCompact zelfs Europa’s meest verkocht camper. Uiteraard is dat reden voor Weinsberg om dit populaire model ook in het programma van modeljaar 2019 te houden.

Modeljaar 2019

Het 2019 model van deze razendpopulaire camper zal verkrijgbaar zijn in de bekende 600 MEG en 600 MG indelingen. Komend seizoen krijgt het Peugeot onderstel van deze camper standaard een sterkere 160 pk dieselmotor onder de motorkap, met ABS, ESP en Hill Hold-functie. Ook heeft de camper elektrische verwarmde en verstelbare buitenspiegels, cruise control, bandenspanningscontrole, een achteruitrijcamera en een multimedia installatie met DAB+ ontvanger. Bovendien kun je de “Edition [Pepper]”-uitvoering herkennen aan de speciale graphics, speciale 16 inch lichtmetalen velgen en een tweede garagedeur. Voor een optimale privacy, isolatie en nachtrust is de cabine voorzien van een REMIS verduisteringsgordijn. Daarnaast heeft het actiemodel ook een 21,5 inch LED?TV met houder, een navigatiesysteem, luifel en het bekende Truma iNet systeem.

CaraHome

Weinsberg CaraHome 2019Ook de Weinsberg CaraHome alkoof camper is prijstechnisch een interessante camper. In modeljaar 2019 zal deze serie verkrijgbaar zijn in drie indelingen 550 MG, 600 DKG en 700 DG), alle voortaan op een Peugeot onderstel. Ook hier zien we de veiligheidssystemen van Peugeot, zoals de spoorassistent, AEBS/afstandssignalering, intelligente tractiecontrole en een hill hold-functie. Bovendien wordt de CaraHome voorzien van een nieuwe entreedeur. Zo wordt dit model, dat toch al een prima prijs/kwaliteitsverhouding had, nog aantrekkelijker aangeboden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel