Wallas XC Duo: kooktoestel en verwarming op diesel

Wallas XC Duo voor de camper

Wallas XC Duo: koken én verwarmen op diesel

ZOETERMEER – De watersporters onder ons zullen ongetwijfeld wel eens van het Finse merk Wallas hebben gehoord. Wallas is in Nederland namelijk vooral bekend door de verwarmingsunits op diesel die redelijk vaak in de wat grotere plezierjachten worden toegepast.

Maar Wallas introduceert nu ook een product dat specifiek voor campers geschikt is, namelijk de Wallas XC Duo, een kooktoestel op diesel met geïntegreerde verwarmingsunit.

Deze verwarming is vooral geschikt voor kleinere campers en buscampers, of alleen als (incidentele) bijverwarming. De warmte wordt namelijk vanuit één punt verspreid zodat de warmte minder goed door de camper wordt verspreid dan bij bijvoorbeeld ringverwarming waarbij de warme lucht via ventilatieslangen door het voertuig wordt verdeeld.

Evengoed is dit een interessante ontwikkeling. Niet alleen voor camperaars die liever geen om gas aan boord willen hebben maar ook omdat er de nodige ruimte wordt bespaard. Er is immers geen aparte gasfles en gaskast meer benodigd. Ook is het explosiegevaar van diesel aanzienlijk minder dan van gas zodat de veiligheid ook een rol speelt. Verder is diesel wereldwijd beschikbaar waar je bij gas toch wel eens moet zoeken voordat je je gasfles kunt omruilen of laten vullen. Bovendien is diesel bijna overal ook veel goedkoper dan gas.

Als je liever geen gebruik wilt maken van de dieseltank van de camper zelf, kun je ook een separate dieseltank plaatsen. Wallas heeft tanks van 10 en 30 liter in het assortiment. De thermostaat van de verwarming kan eenvoudig worden bediend via het controlepaneel. Verder is het een kwestie van aan of uit zetten en dus de gewenste temperatuur instellen. Het controlepaneel kan worden ingebouwd in een paneel maar is ook geschikt om met optionele opbouwrand als ‘opbouw’ te plaatsen.
Meer informatie over de Wallas XC Duo vind je op de website van Wallas.

Like dit artikel
Tweet dit artikel