VW California-reeks aangepast en uitgebreid

Volkswagen California camper

Volkswagen California-reeks aangepast en uitgebreid

Volkswagen heeft de populaire California-reeks aangepast en uitgebreid. De Beach is voortaan in twee varianten leverbaar, alle versies hebben een nieuw bedieningspaneel, een ander bedsysteem, een nieuw stuursysteem en nog diverse verbeteringen.

Het zijn maar kleine verbeteringen maar de California staat natuurlijk al op een eenzaam hoog niveau. Het is niet voor niets dat er, sinds Volkswagen zo’n twintig jaar geleden de California zelf ging bouwen, al meer dan 180.000 exemplaren van zijn verkocht.

VW California Beach voortaan in twee varianten

De Beach is de basisversie van de California-reeks. Hij is voornamelijk bedoeld als vrijetijdsvoertuig maar er kan ook in geslapen worden. Voortaan zal de Beach verkrijgbaar zijn in twee uitvoeringen: Camper en Tour. De Tour komt min of meer overeen met de voorgaande uitvoering van de Beach en is meer bedoeld als personenbusje met overnachtingsmogelijkheid. Hij heeft standaard twee schuifdeuren, de driezitsbank achterin is optioneel. Voor camperaars is de nieuwe Camper-variant veel aantrekkelijker. Deze heeft namelijk een keukentje met fornuis, dat in de zijwand verdwijnt wanneer deze niet in gebruik is. Voor zover wij kunnen zien zou de Beach hiermee aan de regels voor het kwarttarief voldoen.

Nieuw stuursysteem en zevenversnellingsbak

De toch al uitstekende rijeigenschappen van de California zijn verbeterd door de toepassing van een nieuw elektrohydraulisch stuursysteem. Optioneel is er ook een adaptief onderstel met drie standen (comfort, normaal en sportief) verkrijgbaar. Standaard wordt de California met een 110 pk (81 kW) motor geleverd. Optioneel is er ook 150 pk (110 kW) motor leverbaar. De sterkste motor levert 199 pk (146 kW). Er is tegen meerprijs ook een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling verkrijgbaar, en natuurlijk ook de bekende 4Motion vierwielaandrijving.

Schotelveren en nieuw bedieningspaneel

Alle drie de versies van de California hebben een nieuw camperbedieningspaneel in het dak boven het dashboard. Het grote scherm biedt een breed scala aan bedieningsmogelijkheden. Je kunt hiermee het optionele hydraulische hefdak bedienen en het is ook voorzien van een waterpas, zodat je camper nog makkelijker waterpas kunt zetten. Verder is het bed, in plaats van de niet altijd even comfortabele lattenbodem, nu voorzien van schotelveren. Ook heeft Volkswagen de schuifdeurtjes van de kasten verbeterd. Ze hebben voortaan ook ergonomische handgrepen. Bij het laden van de kofferbak zorgen LED-spots op de achterklep voor de nodige verlichting.

Like dit artikel
Tweet dit artikel