Komend jaar nog geen tolgeld in Duitsland

tolgeld duitsland snelweg 2017

Tolgeld in Duitsland niet eerder dan in 2017

BONN – De Duitse plannen voor het heffen van tolgeld voor personenauto’s op de Duitse snelwegen zijn uitgesteld.

Ze worden volgens de Duitse minister van Verkeer Dobrindt uitgesteld omdat er wordt verwacht dat de Europese Commissie een juridische procedure tegen de tolplannen gaat beginnen. Hierdoor lopen de plannen een flinke vertraging op.

Volgens Minister Dobrindt betekent het uitstel geen afstel. Wel loopt de implementatie van de benodige aanpassingen aan de infrastructuur vertraging op zodat het Duitsland niet meer lukt om automobilisten al 2016 tolgeld te laten betalen op de Duitse snelwegen. Naar verwachting zal dit nu in 2017 het geval zijn.

De Europese Commissie zal waarschijnlijk een juridische procedure tegen de tolplannen beginnen omdat ze discriminerend tegen buitenlanders zouden zijn. De Duitse verkeersminister Dobrindt wil namelijk dat de Duitsers en buitenlanders de tolheffing moeten betalen, maar krijgen de Duitsers het tolgeld weer terug door een verlaging van de wegenbelasting. Omdat buitenlanders dit niet terug krijgen, worden zij hierin achtergesteld.

Dobrindt houdt niettemin gewoon vast aan zijn plannen, hij is van mening dat de kans de Europese Commissie de tolplannen zal blokkeren minimaal is. Uiteraard wordt er in de omliggende landen hoopvol gereageerd op het besluit van de Duitse verkeersminister Dobrind.

Like dit artikel
Tweet dit artikel