Volkswagen viert 30-jarig bestaan VW California

VW California 30 Years

Volkswagen viert 30-jarig bestaan VW California

Volkswagen viert dit jaar het 30-jarig bestaan van een ronduit iconische kampeerauto, de Volkswagen California. Dit wordt uiteraard samen met de klanten gevierd in de vorm van een jubileummodel.

Van dit jubileummodel, de California 30 Years, worden 999 exemplaren gemaakt. Dat lijkt veel, maar gezien de enorme verkoopaantallen van deze buscamper zullen deze waarschijnlijk binnen afzienbare tijd zijn uitverkocht.

De California 30 Years is ontwikkeld om de gebruiker de ideale combinatie van een auto voor dagelijks en recreatief gebruik te bieden. Hij is te bestellen met een 102 pk TDI motor. De prijs exclusief BPM bedraagt 57 322 euro. Dat is volgens Volkswagen zo’n 20% voordeliger dan een standaard uitvoering met overeenkomstige opties. De California 30 Years zal zijn première beleven op de Caravan Salon in Düsseldorf, die dit jaar wordt gehouden van 25 augustus tot en met 2 september.

Aan de buitenzijde kun je de California 30 Years herkennen aan het in een contrastkleur uitgevoerde hefdak. Kopers kunnen hierbij kiezen uit Reflexzilver Metallic of Indiumgrijs Metallic. Ook de kappen van de spiegels zijn in deze kleur uitgevoerd terwijl de B-stijlen in glanzend zwart zijn gelakt. De uitrusting vindt zijn basis in de California Coast en is onder meer uitgebreid met glanzende lichtmetalen velgen met een diameter van 17 inch.

De gelimiteerde uitvoering is aan de binnenzijde voorzien van een speciaal meubeldecor, genaamd Bright Wood. Ook is het jubileummodel voorzien van het ‘Camper’ binnenverlichtingspakket. Achterin is een aansluiting voor een buitensouche gerealiseerd. Ook is de camper voorzien van standverwarming om het reizen in het voor- en najaar aangenamer te maken. Daarnaast is de California 30 Years optioneel ook verkrijgbaar met de ‘Drive Assist’ en ‘Tour’ pakketten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel