De nieuwe Volkswagen Transporter T6

Volkswagen Transporter T6

De oudste en nieuwste generatie Volkswagen Transporter

AMSTERDAM – Eerder deze week onthulde Volkswagen de nieuwe versie van de Transporter bestelwagen.

Deze oorspronkelijk door de Nederlander Ben Pon uitgevonden bestelwagen is inmiddels toe aan zijn zesde generatie. Volkswagen rept dan ook over de Transporter T6.

De nieuwe Transporter is qua uiterlijk nu weer geheel ‘bij’ met het overige leveringsprogramma van VW. De vorige generatie, de T5, ging alweer 12 jaar mee dus de nieuwe T6 is min of meer geheel vernieuwd. Volkswagen plaatst een geheel nieuwe generatie TDI-motoren in de T6. De basismotor is een 2,0-liter TDI met 62 kW maar er zijn ook dieselmotoren met 75 kW, 110 kW en 150 kW. Bij de benzinemotoren is er keus uit een 2,0-liter motor met 110 kW of 150 kW. Alle motoren van de nieuwe Transporter zijn standaard voorzien van een start/stop-systeem. Volgens Volkswagen zou het gemiddelde verbruik van de T6 daardoor zo’n 15 procent lager zijn.

Niet alleen het uiterlijk, interieur en de motoren zijn vernieuwd, de nieuwe Transporter T6 is (optioneel) ook voorzien van een aantal systemen die de veiligheid en het rijcomfort moeten vergroten. Zo is er een Adaptieve cruise control (ACC) met drie standen (comfort, normaal of sport), is het onderstel instelbaar middels het (DCC) systeem, is er een elektrisch te openen en sluiten achterklep, Front Assist die de kans op kop-staartbotsingen verkleint, City Emergency Braking, een Light Assist die het grootlicht automatisch aan- en uitschakelt, vermoeidheidsherkenning en een systeem dat de na een aanrijding automatisch afremt.

Wie veel met de aanhanger onderweg is kan ook het Trailer ESP, een elektronisch stabiliteitssysteem voor aanhangers, bestellen. Uiteraard kan de Transporter T6 ook met vierwielaandrijving worden geleverd. Deze uitvoering kan optioneel worden geleverd met een Hill Assist systeem. Ter vermaak, informatie en navigatie zijn er een aantal Discover Media infotainment systemen met touchscreen beschikbaar.

Volkswagen gaat de T6 uiteraard in diverse carrosserievarianten leveren: als gesloten bestelwagen, combi, dubbele cabine, Multivan en diverse chassis-versies.

De nieuwe T6 zal natuurlijk ook weer de basis vormen voor een nieuwe serie buscampers van VW en vele andere merken. De hal met buscampers van de Caravan Salon in Düsseldorf zal waarschijnlijk voor een groot deel in het teken van de nieuwe T6 staan. In Duitsland is de Volkswagen Transporter namelijk nog veel populairder dan in Nederland en wordt de bestelwagen niet alleen veelvuldig als bedrijfsvoertuig, vrijetijdsvoertuig of camper maar ook als combinatie daarvan ingezet.

Like dit artikel
Tweet dit artikel