Volkswagen start voorverkoop VW Caddy California

Volkswagen Caddy California

Volkswagen start voorverkoop VW Caddy California

De ‘normale’ California buscampers van Volkswagen zijn al vele jaren een groot succes. Van de kleinere Caddy werd door Volkswagen tot op heden geen camper van gemaakt. Maar die gaat er nu wel komen.

Afgelopen zomer toonde Volkswagen op de Camper Salon al een tot camper opgebouwde versie van de nieuwste generatie van de Volkswagen Caddy. De Duitse autofabrikant meldt nu dat de voorverkoop van deze Caddy California is begonnen.

Caddy California

De Caddy is in Nederland nog niet zo gewild als personenwagen maar dat kan, nu Volkswagen de nieuwste generatie uit heeft gebracht, wel eens gaan veranderen. Er is namelijk steeds meer vraag naar campers die ook voor dagelijks vervoer gebruikt kunnen worden. Ook zijn er steeds meer avontuurlijk aangelegde mensen, die met een compact recreatievoertuig op pad willen. Vandaar ook de enorm gestegen vraag naar daktenten. Tot slot heeft Volkswagen de Caddy ingrijpend vernieuwd.

Nieuw platform

De nieuwste generatie staat op het nieuwe MQB-Evo platform dat Volkswagen ook voor de achtste generatie van de Golf gebruikt. Hiermee beschikt de Caddy over de modernste technologieën en heeft hij relatief gezien heel veel binnenruimte. Qua uitrusting is de VW Caddy California gebaseerd op de Caddy Life, en heeft dan ook de 75 pk (55 kW) TDI-motor motor. Er zijn uiteraard ook sterkere motoren leverbaar. De Caddy California verkrijgbaar met alle hulpsystemen van de normale Caddy, inclusief “Travel Assist” voor semi-automatisch rijden over het gehele snelheidsbereik. Er zijn in totaal negentien verschillende hulpsystemen beschikbaar. Daardoor is de VW Caddy California, met zijn variabele woon-, slaap- en bagageruimte een interessant alternatief voor een mensen die nu een personenwagen en buscamper hebben. Voor de goede orde: de Caddy heeft geen stahoogte en kan dus niet op een ‘camperkenteken’ worden gezet.

Interieur

De VW Caddy California heeft een nieuw ontwikkeld opklapbed met schotelveren en een hoogwaardige matras. Dit biedt volgens Volkswagen hetzelfde slaapcomfort als de bedden van de grotere T6.1 California en Grand California. Uiteraard doe je in zo’n compacte camper wel wat concessies aan de afmetingen van het bed. Het is lang genoeg (iets minder dan twee meter) maar met een breedte van 1,07 meter wel vrij smal.

Het kleine keukenblokje is optioneel en kan uit de achterkant van het voertuig worden getrokken. Naast een gasbrander en een gemakkelijk te reinigen werkblad biedt dit ook een groot uittrekbaar opbergvak met geïntegreerde besteklade. Slim zijn de uitneembare opbergvakken in de achterste zijruiten, die ook de ruit verduisteren. De ventilatieroosters voor de cabinedeuren kunnen ook als het regent voor voldoen de frisse lucht in de camper zorgen. Optioneel kan men de Caddy California ook bestellen met een 1,4 vierkante meter groot panoramadak met verduisteringsmogelijkheid.