Volkswagen presenteert nieuwe generatie Multivan

Volkswagen Multivan 2022

Volkswagen presenteert nieuwe generatie Multivan

Volkswagen Bedrijfswagens presenteerde gisteren de volledig nieuwe generatie van de Multivan. We mogen veronderstellen dat deze ook een voorproefje zal zijn voor de nieuwe Transporter, die volgend jaar op de markt komt.

De Volkswagen Multivan is voor het eerst ook leverbaar als plug-in hybride. Bovendien is er een nieuwe generatie van connected assistentie-, bedienings- en infotainmentsystemen aan boord. Verder heeft de Multivan een nieuw interieurconcept waardoor hij nog veelzijdiger is.

In de toekomst zal het gamma worden opgedeeld in drie pijlers: de Multivan, de Transporter-serie en de ID.Buzz, die in 2022 op de markt zal komen. De Transporter is bedoeld voor bedrijfsmatig gebruik en vormt ook de basis voor veel buscampers, zoals de Volkswagen California. De ID.Buzz lifestyle bestelwagen en de ID.Buzz Cargo bestelwagen zijn twee volledig elektrische modellen. Hierdoor lijkt de Multivan, die plaats biedt aan maximaal zeven passagiers, zich meer dan ooit te manifesteren als een veelzijdige allrounder.

Veelzijdig

De Multivan is volgens de ontwerpers bedoeld voor gezinnen en sportieve, actieve mensen. Dankzij het nieuw ontwikkelde zit- en laadruimtesysteem is hij volgens Volkswagen voor talloze doeleinden te gebruiken. Zijn nieuwe, lounge-achtige interieur leent zich niet alleen voor het gebruik als hoogwaardige shuttle maar maakt het ook een prima vrijetijdsvoertuig. Uiteraard is de Multivan met een aantal aanpassingen ook prima als camper te gebruiken. Want de nieuwe generatie is naast het basismodel ook verkrijgbaar als verlengde versie. Die leent zich nog beter om tot camper om te bouwen.

Plug-in hybride

Het plug-in hybride systeem is een primeur voor de modelserie. Deze nieuwe aandrijving combineert lokaal emissievrij rijden met een flinke actieradius en een laag totaalverbruik. De gedeeltelijk elektrische Multivan draagt de extra aanduiding eHybrid. De plug-in hybride aandrijving heeft een vermogen van 160 kW (218 pk) en de lithium-ion accu heeft een opslagcapaciteit van 13 kWh.

Volkswagen Multivan 2022Daarmee is het naar verluidt mogelijk om iets minder dan 50 kilometer in elektrische modus te rijden. De Multivan met voorwielaandrijving wordt in 2021 ook gelanceerd met twee turbobenzinemotoren, de turbodiesel volgt volgend jaar. Ongeacht het type aandrijving is een automatisch schakelende versnellingsbak met dubbele koppeling (DSG) standaard.

Digitaal

Met zijn nieuw ontwikkelde instrumentenpaneel en displays overbrugt de Multivan de kloof naar de digitale wereld. Hij is standaard uitgerust met de “Digital Cockpit” en het “Ready 2 Discover” infotainmentsysteem. Het systeem brengt standaard verschillende onlinediensten en -functies aan boord. Eigenaars van de Multivan kunnen op een later tijdstip ook de navigatiefunctie van de Ready 2 Discover ontgrendelen.

Assistentiesystemen

Het gamma assistentiesystemen is aanzienlijk uitgebreid. Tot de standaard uitrusting behoort “Car2X” (plaatselijk waarschuwingssysteem), “Front Assist” inclusief noodremfunctie in de stad, het waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook “Lane Assist”, een systeem ter ondersteuning van uitwijkmanoeuvres met een nieuwe afslagassistent, verkeersbordherkenning en cruise control. De “IQ.Drive Travel Assist” maakt gedeeltelijk automatisch rijden mogelijk van 0 tot 210 km/u. Ook nieuw voor een Multivan zijn de optionele “IQ.Light – LED matrix koplampen” met interactieve lichtregeling, aangeboden als alternatief voor de standaard LED koplampen.