Volkswagen introduceert de nieuwe Crafter

VW Crafter

De nieuwe VW Crafter vertoont duidelijk overeenkomsten met de T6

ZOETERMEER – De T6 kennen we allemaal wel, als nieuwste telg uit een roemruchte serie bestelbussen waar talloze buscampers mee zijn gebouwd. De Crafter is de grotere broer van de Volkswagen T6. De Crafter is bedoeld als een echt volbloed werkpaard waar hoge eisen aan worden gesteld.

Een bestelbus die is ontwikkeld om ontelbare kilometers te rijden met flinke lading en onder alle omstandigheden.

De gebruiksmogelijkheden en efficiency waren dan ook de belangrijkste aspecten waar bij de ontwikkeling van de nieuwe Crafter rekening mee werd gehouden. De nieuwe VW Crafter werd deze week aan de pers gepresenteerd en wordt in een nieuwe fabriek in het Poolse Posen gebouwd. Het eerste wat opvalt, is dat hij beduidend meer op de T6 lijkt dan zijn voorgangers. Daarmee staat de Crafter verder weg van de Mercedes Sprinter, waar het platform mee wordt gedeeld.

Volkswagen gaat de nieuwe Crafter leveren in 4 modellen, 3 verschillende lengtes en ook nog in 3 verschillende hoogten. Voor de ombouw tot buscamper zal de langste en meeste verhoogde versie het meest in aanmerking komen. Deze heeft een laadruimte met een lengte van 4,86 m lang en 2,17 m hoog. Je hebt in deze Crafter, die een laadruimte van ruim 18 m3 heeft, alle ruimte om de wagen om te bouwen tot een ruime buscamper.De geruchten gaan dat Volkswagen zelf ook een tot camper omgebouwde Crafter op de markt zal brengen.

Qua motorisering kunnen klanten kiezen voor dieselmotoren met een vermogen van 102 tot 177 pk.

Soortgelijke bestelbus van M.A.N.

M.A.N. TGE Bestelbus VW Ook vrachtwagenfabrikant M.A.N. zal op dit platform een bestelbus gaan bouwen.

Deze zal er, zoals op de foto’s te zien is, wat stoerder uit gaan zien dan de Crafter. De nieuwe M.A.N. bestelbus zal TGE gaan heten.

Niet voor medio 2017

Voordat we beide bestelwagens op de weg zullen zullen we nog wat geduld moeten hebben, ze worden pas in de tweede helft van 2017 verwacht.

Like dit artikel
Tweet dit artikel